Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
EGY FÁRÓL - DANCING GRAFFITI - VI. NEMZETKÖZI MONOTÁNC FESZTIVÁL
Bethlen Téri Színház - Színházterem

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
EGY FÁRÓL - DANCING GRAFFITI
A VI. NEMZETKÖZI MONOTÁNC FESZTIVÁL keretében21.00 Mádi László: Egy Fáról (’30)

Mádi László koreográfiája és előadása egy olyan belső kutatás manifesztuma, mely a ’fa’, mint természet és az ’ember’, mint létforma kapcsolatának kutatása, annak életre hívására való törekvés.
Az emberben élő pusztítás megfejtésére tett kísérlet saját természete ellen, miközben folyamatos törekvése és kínlódásai is testet öltenek. Ezen folyamatok és az általuk indukált változások sora ihleti és készteti az előadó-koreográfust a mozdulatokra.
Folyamatos feszültség és erős vizualitás jellemzi az előadást. Önvizsgálatra késztet, miközben maga is újra és újra a szembesülés útját választja, hogy felfedezze saját belső világának titkokkal átszőtt rejtelmes csodáit.

Alkotó/előadó: Mádi László
Alkotótárs: Frigy Ádám
Zenei szerkesztő: Mádi László
Fény: Fogarasi Zoltán

Mádi László a Közép-Európa Táncszínház szólistája. A Szemere Bertalan Művészeti Iskola elvégzése után a Miskolci Nemzeti Színházban szerzett gyakorlatot. Ezt követően a Budapest Kortárstánc Főiskola növendéke volt, majd részt vett a MU Terminál programjában 2009-ig. Az ott töltött év után rögtön a Közép-Európa Táncszínház társulatához szerződött. Vendégként dolgozott a Gergye Krisztián Társulatban és Gangaray Dance Companyban is.

21.30 Lengyel Katalin: Dancing Graffiti- There’s Always a Wall (’20)

Bandart Productions

A "Dancing Graffiti" interdiszciplináris előadás az élő digitális graffiti és a tánc kapcsolatával dolgozik. Az előadás egy történetbe ágyazva a bel-és kültéri graffitiket, egy női karakter személyiségfejlődését követi nyomon a születésétől kezdve, a tinédzserkori lázadásán át, a felnőtté válásáig, míg végül megtalálja a belső békét.

A glasgow-i koprodukcióban készült darab 2013-ban elnyerte az Antré Fesztivál Szakmai Díját és nagy sikerrel szerepelt rangosabb hazai és külföldi fesztiválokon.

A BANDART Productions Lengyel Katalin és Tóth-Zs. Szabolcs kollaborációja. Céljuk, hogy a táncot az új média lehetőségeivel ötvözve izgalmas interdiszciplináris előadásokat hozzanak létre. Az első közös darabjukat a "Dancing Graffiti"-t, 2013-ban készítették el Glasgow-ban és azóta a darabot több nemzetközi és hazai fesztiválra is meghívták.

Alkotó-előadók: Lengyel Katalin és Tóth-Zs. Szabolcs

Lengyel Katalin kortárs táncművész, koreográfus, tánctanár és a FRISSEK Minifesztivál művészeti igazgatója. MA diplomáját magyar nyelv és irodalom szakon az Szegedi Egyetemen, BA diplomáját pedig kortárs tánc szakon szerezte a linzi Anton Bruckner Táncművészeti Egyetemen. A világ több országába hívták már művészeti rezidencián alkotni, illetve fesztiválokon tanítani, előadni és projekteket vezetni.

Tóth-Zs. Szabolcs új média művész az ELTÉ-n számítógépes programozást tanult, a Magyar Képzőművészeti Egyetemen pedig intermédia szakon végzett. Animációit és installációit számos hazai és külföldi galériában és múzeumban kiállították, emellett pedig színházi előadásokban vetítéseket is készít.

VI. NEMZETKÖZI MONOTÁNC FESZTIVÁL

Az immáron hatodik alkalommal megrendezésre kerülő Nemzetközi Monotánc Fesztivál hiánypótló szerepet tölt be a magyarországi kulturális palettán, mint tematikus táncfesztivál. Négy este tíz szóló tánc produkció várja a közönséget, amelyeket az elmúlt évek kínálatából válogattunk. A monotánc elnevezést a monodrámák ihletésére és mintájára alkottuk. Azokat az előadásokat soroljuk ebbe a körbe, amelyek alkotóik személyes vallomásait dolgozzák fel. A monotánc azonban nem (feltétlenül) azonos a szólótánccal, így nem kizárólag szóló-előadások tartoznak a meghívott előadások körébe. Az idei előadások több mint felében a szólótáncos mellé zenész társ(ak) csatlakoznak, s van, ahol a szóló egy másik jelen lévő figura viszonylatában bontakozik ki.

Fotó: Dusa Gábor
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Ez emailben kapott elektronikus utalványt kinyomtatva és a pénztárban bemutatva fogod megkapni a jegyed, amivel bemehetsz az előadásra.

Ha nem szeretnél, vagy nem tudsz nyomtatni, a Bethlen Téri Színházban elég, ha az utalvány azonosítóját bemondod a pénztárban.
  Cím
  Hogy tetszett?