Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
SADFACE - SCORPORUS - VI. NEMZETKÖZI MONOTÁNC FESZTIVÁL
Bethlen Téri Színház - Színházterem

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
SADFACE – SCORPORUS

A VI. NEMZETKÖZI MONOTÁNC FESZTIVÁL keretében21.00 Sadface (’25)
A Sadface egy szólótánc-performansz az installáció határán. A díszlet 3 fő eleme nagyon lassú tempóban alakítja át egymást. A közönség arra kényszerül, hogy érzékelje a legfinomabb mozdulatokat is. A darab megkérdőjelezi a percepciót és hogy hogyan, milyen csatornákon keresztül áramlik az információ. A produkció premiere 2011 decemberében a hongkongi Táncfesztiválon volt.

Koncepció / Művészeti vezető: Jianan Qu, Philippe Gerlach Előadó : Vilte Svaplyte
Fény / Művészeti támogatás: Philippe Gerlach
Kosztüm: Mahtab Soleymani

Jianan Qu Shandongban született, Kínában. 1996 és 2003 között klasszikus balettet tanult Shanghaiban, 2003-tól 2006-ig pedig a linzi Contemporary Dance at the Anton Bruckner Private University-n szerzett diplomát. Jianan előadásokat mutatott be többek között a következő intézményekben: ImpulsTanzFestival Vienna Euro-scene Leipzig, Hong Kong arts festival, Szene Bunte Wähne Festival Vienna, I-dance Hongkong, Internationales Tanztheaterfestival Graz , Schäxpir-Festival Linz and St. Pölten Festspiele. Többek között első díjat nyert a “1. Szene Bunte Wähne Choreographie- Wettbewerb” bécsi rendezvényén 2006-ban.

21.30 Scorporus (’15)
Mi az emberi élet vagy az egész emberiség rendeltetése? Mi célból vettük fel ezt a formát, mi az igazi feladatunk? A semmiből jöttünk. Utunkat már sokkal előbb, ideszületésünk előtt megkezdtük. Felemelkedésünk folyamatában megvívtuk apró harcainkat, amelyet a végső megmérettetés, születésünk zárt. Megérkeztünk, majd elkezdtünk külső és belső érzékszerveinkkel információkat gyűjteni a világról és elkezdtük megvalósítani azt, amiről azt hisszük hivatottak vagyunk. Végül minden, amit ezen a síkon kiterjesztettünk, összezuhan egy pontba és eltűnik. Vagy újabb átalakulás veszi kezdetét és a mese kezdődik elölről? A metamorfózis megtörténhet egy nap, egy emberöltő, egy faj, egy bolygó vagy akár az egész univerzum élete alatt. Ott van dinamikusan minden pillanatban az anyagtalanban.

Fotó: Mészáros Csaba
Zene: Mádi László
Alkotó-előadó: Mikó Dávid Béla

Mikó Dávid
A Budapest Kortárstánc Főiskola után a salzburgi SEAD-ben (Salzburg Experimental Academy of Dance) folytatta tanulmányait. Szerepelt többek között Matej Kejzar, Diegi Gil, Eleonore Valere, Mészáros Máté, Juhász Kata, Frenák Pál és Duda Éva darabjaiban. Többször tartott kurzusokat Magyarországon. A tiszta fizikalitás, dinamikus partnermunka és az intenzív talajmunka foglalkoztatja. Mozgását különféle harcművészetek és a testben létrehozott spirális mozdulatok inspirálják. Másrészről pedig érdekli, hogy mentális állapotokat hogyan teremthet meg fizikalitásban, hogyan tud eljutni arra a pontra, ahol kifogy a gondolatokból és már csak az őszinte gesztusok törnek fel.

VI. NEMZETKÖZI MONOTÁNC FESZTIVÁL

Az immáron hatodik alkalommal megrendezésre kerülő Nemzetközi Monotánc Fesztivál hiánypótló szerepet tölt be a magyarországi kulturális palettán, mint tematikus táncfesztivál. Négy este tíz szóló tánc produkció várja a közönséget, amelyeket az elmúlt évek kínálatából válogattunk. A monotánc elnevezést a monodrámák ihletésére és mintájára alkottuk. Azokat az előadásokat soroljuk ebbe a körbe, amelyek alkotóik személyes vallomásait dolgozzák fel. A monotánc azonban nem (feltétlenül) azonos a szólótánccal, így nem kizárólag szóló-előadások tartoznak a meghívott előadások körébe. Az idei előadások több mint felében a szólótáncos mellé zenész társ(ak) csatlakoznak, s van, ahol a szóló egy másik jelen lévő figura viszonylatában bontakozik ki.

Fotó: Mészáros Csaba
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Ez emailben kapott elektronikus utalványt kinyomtatva és a pénztárban bemutatva fogod megkapni a jegyed, amivel bemehetsz az előadásra.

Ha nem szeretnél, vagy nem tudsz nyomtatni, a Bethlen Téri Színházban elég, ha az utalvány azonosítóját bemondod a pénztárban.
  Cím
  Hogy tetszett?