Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
SZOBORRÁ AVATOM - VI. NEMZETKÖZI MONOTÁNC FESZTIVÁL
Bethlen Téri Színház - Színházterem

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
SZOBORRÁ AVATOM (’35)

A VI. NEMZETKÖZI MONOTÁNC FESZTIVÁL keretébenAz előadás installáció, koncert és tánc-performansz egyszerre. Látlelet a közösség és a hatalom, a propaganda és a hitvallás viszonyrendszeréről.

Színpadképét Jeff Koons Statuary című sorozata ihlette. A Juhász Kata által használt „szobrok” ready made-ként térbeli kompozícióba rendezve installációt hoznak létre, hogy megjelenítsenek ezáltal egy szimbólumrendszert, egyben egy energiarendszer háromszögelési pontjait, amely manapság élettérül szolgál.

Mindegyik szimbólum egy-egy attitűdre utal, amely jellemző a társadalomra, míg a konstellációjuk egy olyan viszonyrendszert képvisel, amiben az előadóknak –táncosnak és zenészeknek- mozogniuk és játszaniuk kell, miközben megfogalmazzák saját viszonyukat egymáshoz és a közönséghez.

A szoborállítás is állítás. Mint ilyen: lehet igaz és lehet hamis. Ennek megfelelően állhat a szobor helyettünk és állhat közénk.
A szoborállítás is egyfajta állítás. Affirmáció. Nyilvános formájában leginkább az eskü műfajával rokon. Igazsága olykor megkérdőjeleződik. Ez hatással van a nyilvánosságot adó közösség életére.
A szobor ebben az értelemben médium. Egy olyan médium, amelynek társadalmi szerepe mellett esztétikuma van. Ragyogása olyan, mint a szirének éneke.
A szobor bálvány. Eszköz az ideológia avatott és avatatlan szakmunkásainak kezében. Lehet fából, vasból és lehet karikából.
A szobor legméltóbb helye egy gépkocsi orrán van.
Egy kilométerkő egy helyet jelöl, egy szobor irányt mutat.

Alkotók:
Koreográfia, tánc: Juhász Kata
Cselló: Kertész Endre
Bőgő: Ajtai Péter
Zeneszerző: Márkos Albert
Dramaturgia: Gina Serbănescu
Konzultáns: Lóky Tamás

Juhász Kata táncművész, koreográfus és pilates oktató. Táncosként a Vígszínház musicaljeiben kezdte pályafutását, majd 1998-2006 között szólistája volt a Frenák Pál Társulatnak. 1993 óta végez oktatói munkát: tanít pilatest, kortárstáncot és táncanatómiát különböző iskolákban, színházakban Magyarországon és külföldön egyaránt. 2005-ben Leszták Tiborral és Fejes Ádámmal a MU Terminált, 2006-ban pedig megalapította saját társulatát. Emellett jelenleg modern tánctanára a Győri Tánc-és Képzőművészeti Szakközépiskolának, valamint tapasztalatokkal rendelkezik mentálisan sérült és testi fogyatékkal élők okításában is.

VI. NEMZETKÖZI MONOTÁNC FESZTIVÁL

Az immáron hatodik alkalommal megrendezésre kerülő Nemzetközi Monotánc Fesztivál hiánypótló szerepet tölt be a magyarországi kulturális palettán, mint tematikus táncfesztivál. Négy este tíz szóló tánc produkció várja a közönséget, amelyeket az elmúlt évek kínálatából válogattunk. A monotánc elnevezést a monodrámák ihletésére és mintájára alkottuk. Azokat az előadásokat soroljuk ebbe a körbe, amelyek alkotóik személyes vallomásait dolgozzák fel. A monotánc azonban nem (feltétlenül) azonos a szólótánccal, így nem kizárólag szóló-előadások tartoznak a meghívott előadások körébe. Az idei előadások több mint felében a szólótáncos mellé zenész társ(ak) csatlakoznak, s van, ahol a szóló egy másik jelen lévő figura viszonylatában bontakozik ki.

Fotó: Hajdú András
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Ez emailben kapott elektronikus utalványt kinyomtatva és a pénztárban bemutatva fogod megkapni a jegyed, amivel bemehetsz az előadásra.

Ha nem szeretnél, vagy nem tudsz nyomtatni, a Bethlen Téri Színházban elég, ha az utalvány azonosítóját bemondod a pénztárban.
  Cím
  Hogy tetszett?