Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
ON THE RED LAWN - VI. NEMZETKÖZI MONOTÁNC FESZTIVÁL
Bethlen Téri Színház - Színházterem

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
ON THE RED LAWN(’50)

A VI. NEMZETKÖZI MONOTÁNC FESZTIVÁL keretébenA szólót a "Pokol" inspirálta az "Isteni színjátékból". Dante pokolbéli látogatását olvasva felkeltették a koreográfus érdeklődését azok az emberek, akikkel a Pokolban találkozott, és azok a döntések, amelyeket ezek az emberek hoztak, a mögötte rejlő motiváció és elégedetlenség. Ez arra ösztönözte, hogy tánca megkérdőjelezze a saját életét, a döntéseit, azt ahogy látja az életet és annak céljait- mint például a mélyen benne lakozó szeretetet az otthona iránt. Lehetséges-e tudni, hogy merre tart az ember és hogy mi lett volna ha másképpen dönt egy-egy helyzetben?

Koreográfus, előadó: Tomas Danielis
Videó: Stefan Schmid
Díszlet és kosztüm: Stefan Roehrle
Zene: Jean Baptiste Lully, Georg Friedrich Haendel, Nicola Porpora

Tomas Danielis Ausztriában és Dániában élő szlovák táncművész. Érdekli a mozgás és a fények valamint a videómúvészet kapcsolata. A Granhoj dans-nál és az Achim Freyer-nél dolgozik, de korábban többek között Grazban és Rijekában is tevékenykedett. Tanít Brüsszelben, Berlinben és más helyeken is. Számos elismerésben volt már része, mint pl. a legjobb koreográfiáért járó díj a lengyelországi Színművészeti Fesztiválon 2009-ben.

VI. NEMZETKÖZI MONOTÁNC FESZTIVÁL

Az immáron hatodik alkalommal megrendezésre kerülő Nemzetközi Monotánc Fesztivál hiánypótló szerepet tölt be a magyarországi kulturális palettán, mint tematikus táncfesztivál. Négy este tíz szóló tánc produkció várja a közönséget, amelyeket az elmúlt évek kínálatából válogattunk. A monotánc elnevezést a monodrámák ihletésére és mintájára alkottuk. Azokat az előadásokat soroljuk ebbe a körbe, amelyek alkotóik személyes vallomásait dolgozzák fel. A monotánc azonban nem (feltétlenül) azonos a szólótánccal, így nem kizárólag szóló-előadások tartoznak a meghívott előadások körébe. Az idei előadások több mint felében a szólótáncos mellé zenész társ(ak) csatlakoznak, s van, ahol a szóló egy másik jelen lévő figura viszonylatában bontakozik ki.
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Ez emailben kapott elektronikus utalványt kinyomtatva és a pénztárban bemutatva fogod megkapni a jegyed, amivel bemehetsz az előadásra.

Ha nem szeretnél, vagy nem tudsz nyomtatni, a Bethlen Téri Színházban elég, ha az utalvány azonosítóját bemondod a pénztárban.
  Cím
  Hogy tetszett?