Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
RÁKÁSZ GERGELY WALZER AND LOVE
Városmajori Szabadtéri Színpad

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(8.2 / 10) - 627 értékelés alapján
  Leírás
Rákász Gergely: Walzer and Love
orgona látványkoncert Rákász Gergely orgonaművész Walzer and Love című orgona látványkoncertjének legmodernebb, multimédiás verziója Budapesten első alkalommal mutatkozik be. A közelről szinte sohasem látott orgonabravúrok akciókamerák segítségével válnak láthatóvá, a darabokhoz készült tánc- és képzőművészeti betétek pedig klipszerűen jelennek meg a kivetítőn.

Rákász Gergely 15 évesen adta első orgonahangversenyét, majd az iskolaévek alatt folytatta a koncertezést az ország legfiatalabb koncertorgonistájaként. 1998-ban David DiFiore amerikai orgonaművész figyelt fel rá, meghívta az Egyesült Államokba, ahonnan 2005-ben tért haza végleg.

Rákász Gergely keze alatt az orgona az amerikai előadói gyakorlatot követve nagyzenekarrá változik. Műsorválasztása különleges, átiratai merészek, hangszerelése egyedülálló. Műsora további különlegességét jelentik a darabok között elhangzó, a művész védjegyévé vált zenetörténeti kommentárok, melyek tapinthatóvá teszik a művek keletkezésének atmoszféráját, így a hallgatók nemcsak a muzsikát élvezhetik, de az adott korszakokból is pillanatképet kapnak.

A bátran kísérletező zenész látványkoncertjét egy vele már korábban is együttműködő alkotótárs, Pap Norbert különleges produkciója teszi még izgalmasabbá. A vizuális művész, aki egy korábbi Rákász-koncertprogramban a folyton változó, már-már életre kelő rajzaival hívta fel magára a figyelmet, most még többet ígér. A Walzer and Love koncert zenei élményét egy síkból térélményt varázsló technológiával teszi filmszerűvé.

Műsor:

Walzer…

J. Strauss: Kék Duna keringő
Csajkovszkij: A csokoládétündér tánca
Csajkovszkij: Virágkeringő
Ravel: Bolero

(szünet)

…and Love

Wagner: Dal az esthajnal csillaghoz
Wagner: Tannhäuser nyitány – részlet
Debussy: Clair de Lune
Gershwin: Kék rapszódia
  Stáblista
Orgonaművész 
Rákász Gergely 
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyet a mobilod kijelzőjén vagy kinyomtatva, papíron is bemutathatod!
  Hogy tetszett?