Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
PISZKOS FRED, A KAPITÁNY
Városmajori Szabadtéri Színpad

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(8.2 / 10) - 627 értékelés alapján
  Leírás
Rejtő Jenő – Vajda Katalin – Lázár Vilmos: Piszkos Fred, a kapitány
musical
BEMUTATÓ
A Szabad Tér Színház és a Fogi Budapesti Bulvárszínház közös produkciója. Nincs még egy olyan magyar szerző, akinek sajátos és varázslatos világa intelligens, kacagtató és mégis fájdalmasan szép humorral párosulna. Rejtő olyan klasszikusa a magyar szórakoztató regénynek, mint az angol Wodehouse, vagy akár az abszurd humorú Stephen Leacock. Rajtuk is túlmutat azonban hihetetlen fantáziájával és mély életbölcsességével, amit igen kalandos, de fájdalmasan rövid élete hitelesít. Generációk nőttek és még nőnek fel ma is rajta

Rejtő szereplői alvilági figurák, akik előbb lőnek, aztán kérdeznek, de olyan kifinomultan beszélnek, mint megannyi angol lord. Elég, ha csak a regény halhatatlan kezdősorára gondolunk: ”Uram! A késemért jöttem!”. Mindez egy lerobbant, düledező, verekedésben széthullott kocsmában, az egyik verekedő szájából. Kevés olyan regényről tudunk, aminek első mondata szállóigévé, egyben a magyar kultúra szerves részévé vált.

A Piszkos Fred, a kapitány főszereplője Fülig Jimmy, aki elszegődik egy luxushajóra, ahol egyszerre két állást kell ellátnia: ő játssza Josét, a spanyol pincért, és Wilkins Hutchinst, az amerikai fűtőt. Korán fölkelti egy titokzatos fiatalember szimpátiáját, akiről útközben kiderül: ő a Boldogság szigetek ifjú uralkodója. Néhány gyilkossággal, kísértetjárással és egy tömeghisztériába torkolló áljárvánnyal később a herceg különös kéréssel áll elő: cseréljenek szerepet! Míg Jimmy eljátssza az uralkodót, ő elvegyül a nép körében Szingapúrban, aztán még időben visszacsinálják a dolgot. Csakhogy tudtukon kívül mindketten egy jókora összeesküvés részesei, és miközben St. Antonio főherceg elveszik a szingapúri alvilágban, őfelsége I. Fülig Jimmy kénytelen mindent megtenni, hogy megóvja „kollégája” trónját. A címszereplő, Piszkos Fred is minduntalan felbukkan, az iránta táplált közutálatot kihasználva rendszeresen kimenti az ifjú herceget a bajból. A nagy kérdés, hogy vajon miért teszi ezt egy olyan ember, akit mindenki gyűlöl, és ő sem szeret senkit?

És miért musical? Mert a közönség imádja a zenés darabokat, és azért, mert Rejtő világát, abszurditását, humorát és filozófiáját a zene segítségével tudjuk igazán közel vinni a publikumhoz.

Színpadra alkalmazta: Vajda Katalin
Kocsmatöltelékek és a tánckar: Appril Projekt
Vezetője: Kazarján Dániel

Rejtő Jenő azonos című regénye alapján írta: Vajda Katalin
Zene: Lázár Vilmos
Producer: Fogarassy András, Sas Tamás
  Szereposztás
Piszkos Fred 
Bezerédi Zoltán 
Fülig Jimmy 
Gesztesi Máté 
Fülig Jimmy 
Gulyás Hermann Sándor 
A herceg 
Barabás Kiss Zoltán 
A herceg 
Harmath Imre 
A herceg 
Beleznay Endre 
Egmond 
Csengeri Attila 
Egmond 
György-Rózsa Sándor 
Királynő 
Vándor Éva 
Pepita Ofélia 
Koós Réka 
Pepita Ofélia 
Balogh Anna 
Vörös Karom 
Pető Zsófia 
Vörös Karom 
Fogarassy Bernadett 
Kegyelmes – Mr. Gould 
Benedek Miklós 
Szállásmester 
Fellegi Balázs 
Mócsing 
Fogarassy András 
  Stáblista
Rendező 
Sas Tamás 
Díszlet 
Halász G. Péter 
Jelmez 
Breckl János 
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyet a mobilod kijelzőjén vagy kinyomtatva, papíron is bemutathatod!
  Hogy tetszett?