Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
MAO EXKLUZÍV - OLÁH SZABOLCS: GYŰLÉS A KÚT KÖRÜL
Budapest Music Center - Opus Jazz Club

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
„A gitárról a legtöbb fiatalnak az jut eszébe, hogy ezzel a hangszerrel a legkönnyebb barátnőt találni. Szabolcs tanulmányai kezdetétől az önkifejezést, belső utazásainak élménybeszámolóját látja a hangszeres zenében. Az elmúlt öt év alkotói magányának szürreális csodáját, a lelki kalandozások hol elmélyült, hol sziporkázó ajándékait osztja meg közönségével – nyolc vadonatúj zene nagyzenekari ősbemutatójának keretében.” (H. Magyar Kornél)

Már tavaly megszületett az a nyolc kompozíció, amelyek nagyzenekari hangszerelését a Modern Art Orchestra szerzői estjeinek sorozatában hallhatja először a közönség. A Gathering around the Well címet kapott ciklus különlegessége, hogy a fiatal gitáros-zeneszerzőre jellemző, érzékeny, a szépséget kutató zenei világot a big band hangzás szélesvásznú keretei között hallhatja a közönség. Oláh Szabolcs éveket töltött a Modern Art Orchestra állandó tagjaként a zenekarban, és a MAO egyik állandó zeneszerzője is volt. 2009-es, önkéntes visszavonulását követően ez az első alkalom, hogy visszatér régi zenész barátaihoz, hogy újra együtt legyen velük a zenei inspiráció kútforrásánál – erre utal a dalok összefoglaló címe is.

Az este során Szabolcs és a zenekar jelenlegi gitárosa, Komjáti Áron közösen játszanak a színpadon – a számok legtöbbjében két gitárszólam szerepel.

„2009 és 2012 között nagyon nehéz, embert formáló, lelket próbáló időszak zajlott le az életemben. Ezekben az években a zene óriási erőt, megnyugvást adott nekem. Amikor leültem a zongorához, hogy kitaláljak egy új szerzeményt, azt vettem észre, hogy egyfajta feloldódáson megyek keresztül. Biztosan tudom, hogy a komponálás természetes része az életemnek, amely során a legnagyobb élmény végigkísérni a zenét az ötlet fogantatásától egész addig, amíg önálló életre kel a színpadon.”

Közreműködik:
Modern Art Orchestra
Művészeti vezető: Fekete-Kovács Kornél

mao.hu
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyet nyomtasd ki, és vidd magaddal papíron. A színházak ugyanis így fogadják el a jegyed érvényesnek, és neked is így a legegyszerűbb és leggyorsabb!

Ha mégsem tudsz nyomtatni, ne aggódj, nem fogsz lemaradni az előadásról, a legtöbb színházunk valamennyire rugalmas ezügyben. Az általad választott színháztól még nem kaptunk pontos információt a jegynyomtatással kapcsolatban, így kérjük, náluk érdeklődj!
  Cím
  Hogy tetszett?