Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
AGA-SHIO (JP)
Budapest Music Center - Budapest Music Center_

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
Az AGA-SHIO zenei formációja a tradícionális japán zenei dallamvilágot megszólaltató cugaru dzsamiszen (hagyományos japán húros-pengetős, lantszerű hangszer) és a nyugati hangzásvilágot életre keltő zongorajáték különleges fúziója. A japán folklór energetikus zeneiségével kiteljesedő nyugati zenei szólamok harmonikus összhangja a japán gyökerű kortárs zene egy egészen újszerű ötvözete.
AGACUMA Hiromicu és SINOJA Szatoru zenei egymásratalálása Agacuma 2004-es Beyond című szólóalbumához köthető. Agacuma dinamikus samiszenjátéka új távlatokat nyitott Sinoja zenei orientációjában is, egyedülálló műfaj megteremtésének kísérletére sarkallva a duót. 2009-es AGA-SHIO című bemutatkozó albumuk elsöprő sikert aratott a japán zenei színtéren, bizonmyítva a közös produkció létjogosultságát. A műfajhatárok átjárhatóságát hírdető egyedülálló zenei világuk Japánon kívül számos európai valamint afrikai zenei színpad programját színesítette azóta.

AGACUMA Hiromicu a tradicionális cugaru dzsamiszen hangszeren előadóművészi pályafutását már 6 éves korában megkezdte. Gyerekkora óta számos hazai verseny díjazottja, a japán hagyományos zenei élet kiemelt előadója. Első önálló albuma 2001-ben AGATSUMA címmel, a samiszen zenei hagyományai mellett a jazz és rock zenei elemeinek kombinálásával látott napvilágot. Számos közös produkció résztvevője, a nemzetközi zenei paletta olyan neves előadóival lépett már fel, mint Marcus Miller vagy Herbie Hancock. A cugaru dzsamiszen évezredes zenei tradíciói mellett, a modernizált samiszenzene elhivatott úttörője.

A zenei tanulmányait zeneszerzőként végző SINOJA Szatoru az Orquesta De La Luz japán salsa együttes (!) tagjaként kezdte meg karrierjét. Az együttes az Egyesült Nemzetek Békeérmét kiérdemlő munkásságával, valamint a Grammy-díj nevezettjeként vonult be a köztudatba. A formáció tagjaként olyan neves előadókkal működött közre, mint Tito Puente, Dave Valentin vagy Santana. Szóló előadóművészeti pályafutását számos nemzetközi elismerés ékesíti, eddigi zenei karrierjét 12 szóló album fémjelzi. Az AGA-SHIO mellett több zenei formáció, hazai és nemzetközi produkció együttműködője, aktív zeneszerző.

AGACUMA Hiromicu - cugaru dzsamiszen
SINOJA Szatoru - zongora

www.aga-shio.com
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyet nyomtasd ki, és vidd magaddal papíron. A színházak ugyanis így fogadják el a jegyed érvényesnek, és neked is így a legegyszerűbb és leggyorsabb!

Ha mégsem tudsz nyomtatni, ne aggódj, nem fogsz lemaradni az előadásról, a legtöbb színházunk valamennyire rugalmas ezügyben. Az általad választott színháztól még nem kaptunk pontos információt a jegynyomtatással kapcsolatban, így kérjük, náluk érdeklődj!
  Cím
  Hogy tetszett?