Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
LOVÁSZ IRÉN – GROOVEVOICE: HANG-TÁJKÉP
Klebelsberg Kultúrkúria - Színházterem

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(8.6 / 10) - 358 értékelés alapján
  Leírás
Lovász Irén – Groove&Voice: Hang-tájkép
A 2014. év új műsoraLovász Irén: hang

Horváth Kornél: ütőhangszerek, altfuvola

Mizsei Zoltán: hang, billentyűs hangszerek

Lovász Irén legújabb triója a horvátországi Soundsape-Landcape fesztivál inspirációjaként jött létre. Ez a műsor volt a fesztivál zárókoncertje 2012-ben és 2013-ban is. Sajátos etnozene, világzene, ami az archaikus magyar népdal spirituális-gyógyító erejére épül. A koncert nemcsak mágikus, természetes, meditatív, varázslatos és női hanggal elbűvölő, hanem az ősi tűz lobbanása, ropogása és férfi erő robbanása, lendülete is jellemzi – csakúgy, mint a külső és belső természet hangjait.

A műsor a Belső hang lemez sajátos, újszerű újragondolása. Az énekes és kutató Lovász Irén Gyógyító Hangok címmel lemezsorozatot indított el, mely az emberi hang és magyar népdal gyógyító, segítő szerepét hangsúlyozza. A sorozat eddig megjelent részei: Égi hang (Sacred Voice), Belső Hang (Inner Voice). A mostani felállás elnevezése erre utal, és ehhez a sorozathoz kapcsolódik. A Belső Hang és a Hang-tájkép is egy belső utazás, az én legmélyén szunnyadó őserők fölébresztése érdekében. A négy természeti őselem: a föld, víz, tűz, levegő bennünk rejlő energiáinak felszínre hozása a zene, a harmónia természetes eszközeivel. Ötödik tétele, a belső hang: a bennünk lévő mindenség-elemeket integráló teljesség, az elemek együttes jelenléte. A teremtés extatikus körtáncát, a létezés örömét hirdeti a női-férfi pólusok megjelenésével, az apai-anyai archetípusok megidézésével. A fenti két lemezhez képest új hangzásbeli különbség az elektronikus hangszerek, a szintetizátor és a wavedrum megjelenése. A kompozíciókban a női és férfi énekhangok, az akusztikus ütőhangszerek és az altfuvola szerves zenei egységet hoznak létre az elektronikus hangzással.

Lovász Irén a mértékadó, sokoldalú énekesnő a magyar népzenei, világzenei élvonal jeles képviselője, az egyik legismertebb magyar népdalénekes világszerte.13 szólólemeze közül több aranylemez lett. Hazai és nemzetközi díjai között eMeRTon és Bartók Béla Díjjal is kitüntették. Neves hazai és külföldi együttesekkel, szólistákkal zeneszerzőkkel, lemezkiadókkal dolgozott. (Makám, Teagrass, Snétberger Ferenc, Oláh Kálmán, Hortobágyi László, Peeter Vähi). Az utóbbi években a népzene és a dalolás terapikus lehetőségei foglalkoztatják. Gyógyító Hangok c. lemezsorozata a Magyar Zeneterápiás Egyesület ajánlásával jelent meg. Előadóművészi és tudományos pályáján is a legigényesebb színvonalat képviseli, évek óta a Károli Gáspár Református Egyetem docense.

A GROOVE&VOICE TRIO további tagjai:

Horváth Kornél Kossuth-díjas ütőhangszeres művész, akit a világ legnagyobb ütősei közt tartanak számon. Fuvolistaként indult. Egyedi ütős technikája, sajátos játékmódja, a hagyományos magyar ritmika, a kelet-európai hagyományok, a jazz, az indiai, arab, afrikai és latin hatások sajátos fúziója. Rangos hazai és nemzetközi produkciók fellépője és mesterkurzusok oktatója. Lovász Irén Szerelmes virág c. reneszánsz lemezének is közreműködője.

Mizsei Zoltán (DLA), zenetörténész, az egyházzene és a reneszánsz zene oktatója, a Voces Æquales énekegyüttes alapítója, zeneszerző, karvezető, és több régizenei, crossover, fúziós, világzenei, alternatív zenei formáció tagja billentyűsként. Kortárstánc- és színházi előadásokhoz komponál zenét, Lovász Irén több lemezének zenei rendezője és alkotótársa.
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Ez emailben kapott elektronikus utalványt kinyomtatva és a pénztárban bemutatva fogod megkapni a jegyed, amivel bemehetsz az előadásra.

Ha nem szeretnél, vagy nem tudsz nyomtatni, a Klebelsberg Kultúrkúriában elég, ha az utalványt bemutatod okostelefonon a pénztárban.
  Cím
  Hogy tetszett?