Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
BABASZÍNHÁZ-AZ EGÉRKE UTAZÁSA
Klebelsberg Kultúrkúria - Színházterem

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(8.6 / 10) - 329 értékelés alapján
  Leírás
Babaszínház-Az egérke utazás
Első színházi élmény 0-4 éveseknek.Tisztelt Látogatóink! A jegyek száma korlátozott, kérjük, elővételben vásárolják meg, hogy kisgyermeküket a Kultúrkúriában csalódás ne érje. Jegy nélkül beengedni senkit nem áll módunkban. Megértésüket köszönjük.

Az előadás során a kis egér minden bátorságát összeszedve, földön, vízen, levegőben keresi elveszettnek hitt gyönyörű-gömbölyű kis sajtocskáját. A történet szerkezete a láncmesék dramaturgiáját veszi alapul. Többször hangzik el ugyanaz a mondatsor, minimális kiegészítéssel.

Az előadást követő közös játék követi.
A mesét Bartók Béla gyöngyszeme: Gyermekeknek című zongoraversenye kíséri.

A babaszínházi műfaj a kilencvenes évek végén Norvégiából indult világhódító útjára. Célja, hogy a gyerekek művészeti értelemben elhanyagolt négy évesnél fiatalabb korosztályának is lehetősége nyíljon a színházi élmény megtapasztalására. A legkisebbeknek szóló előadások készítői figyelembe veszik a korcsoport sajátosságait: kerülik a hirtelen hang- és fényeffektusokat, és a produkciók tempóját úgy választják meg, hogy a kicsiknek legyen idejük a mozgások, változások nyugodt, elmélyült szemlélésére.

A 30 percben maximalizált előadások alatt sosincs teljesen sötét a nézőtéren, hogy az eltipegők biztonsággal visszataláljanak szüleikhez, a produkciók végén pedig maguk is kézbe vehetik, kipróbálhatják a színpadon látott játékokat. Mára a csecsemőszínház világszerte ismertté és elismertté vált.

A kicsik koncentrációja nagyon eltérő a felnőttekétől: egyszerre csak kevés dologra és rövid ideig tudnak figyelni, viszont azt sokkal intenzívebben, mint amennyire mi képesek vagyunk rá. Az itt feldolgozásra kerülő etűdök a kisgyermekek számára ismert és ismeretlen motívumokat, mozzanatokat mutatnak be, mely a tanulási folyamatokban játszanak nagy szerepet, úgy mint a szocializációs, társas kapcsolatok terén, valamint az érzékszervek fejlesztése, a megfigyelés és fantázia világában.
  Szereposztás
Játssza 
Érsek-Csanádi Gyöngyi 
  Stáblista
Rendező 
Érsek-Csanádi Gyöngyi 
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Ez emailben kapott elektronikus utalványt kinyomtatva és a pénztárban bemutatva fogod megkapni a jegyed, amivel bemehetsz az előadásra.

Ha nem szeretnél, vagy nem tudsz nyomtatni, a Klebelsberg Kultúrkúriában elég, ha az utalványt bemutatod okostelefonon a pénztárban.
  Cím
  Hogy tetszett?