Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
A NEMZET CSALOGÁNYA
Ferencvárosi Művelődési Központ

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
A NEMZET CSALOGÁNYA Blaha Lujza dalos élete

Tudja az egész ország, hogy Ő a nemzet csalogánya. Hogy teret neveztek el róla azon a helyen, ahol a később Nemzetire átkeresztelt Népszínház állt. De ki volt valójában a kis "dalos Lujzácska"? Ki volt az a kislány, aki alig 16 évesen ment férjhez a 37 éves Blaha János karmesterhez? Hogyan szerződtette Őt Szigligeti Ede a Nemzeti Színházhoz, hogy végigjátssza a népszínmű irodalom jelentős szerepeit? A korabeli sajtó szerint valamennyi népszínműben Ő volt a királyné parasztruhában. Operett, opera, népszínmű, dráma ? mindnek koronázatlan királynője volt. Kiválasztott volt. Szent küldetésének érezte a magyar nyelv népszerűsítését. Csomor Csilla a Déryné Széppataki Róza életét feldolgozó Édes Rózám című önálló estje után ismét egy óriási színésznőnk, egy elsöprő erejű asszony bőrébe bújik. Blaha Lujza sorsát jeleníti meg legjelentősebb szerepein, dalain keresztül. Zongorán kísér: Darvas Ferenc
  Szereposztás
Színész 
Csomor Csilla 
  Stáblista
Rendező 
Bezerédi Zoltán 
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyet nyomtasd ki, és vidd magaddal papíron. A színházak ugyanis így fogadják el a jegyed érvényesnek, és neked is így a legegyszerűbb és leggyorsabb!

Ha nem szeretnéd, vagy nem tudod kinyomtatni a jegyed, a Turay Ida Színházban a mobiltelefonodon is bemutathatod a jegyed.
  Cím
  Hogy tetszett?