Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
SZIGORÚAN ELLENŐRZÖTT VONATOK
Csiky Gergely Színház - Nagyszínház

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
Bohumil Hrabal: Szigorúan ellenőrzött vonatok tragikomédia

„Milos Hrma, vasúti gyakornok szereti Mását, vasúti jegykezelőt, és Mása szereti Milost. Közben zajlik a II. világháború. Milos huszonkét éves, nem csoda hát, hogy gyakorta érzi férfinak magát. Szerencsésen el is jutnak a fotográfus nagybácsi prágai műtermébe, pont a paplan alá. Milos férfiassága csődöt mond, miközben német gépek bombázzák Prágát, még ez is. Mindennek vége, ha huszonkét évesen nem férfi a férfi. A fiú felvágja ereit, de felgyógyul. A mama ráadja rézgombokkal ékesített vasutas-kabátját, a gyakornok három hónap betegszabadság után munkára jelentkezik. Találkozik a galambszarral beterített, jámbor állomásfőnökkel, az asszonyi farokat kivételes szakértelemmel vizsgáló, sőt azokat vasúti pecsétekkel díszítő Hubicka forgalmistával, és Mása is várja majd őt, csak legyen túl ezen az első napon.
Ez lesz hát az a nap. A nap, amikor egy senki fiú, Milos Hrma-nak hívják, talpraáll, megnevezi, sőt meghaladja önmagát. Ártatlanságát elveszítve felszántja a főnök úr kanapéján a huzatot, az időzített bombát pedig pont a megfelelő pillanatban a megfelelő helyre hajítva fogadja a szigorúan ellenőrzött német vonatot. Milos Hrma, fiatal férfi teszi, amit tenni kell. Előtte az élet. Most fog meghalni. Kerek a világ.” (Bérczes László)
  Stáblista
MILOS 
Fehér László 
ÁLLOMÁSFŐNÖK 
Hunyadkürti György 
HUBICKA 
Kelemen József 
MÁSA / ZDENICKA 
Szvetnyik Kata 
FŐNÖKNÉ / ANYUKA / RECEPCIÓS 
Csonka Ibolya 
GRÓFNŐ / VIKTÓRIA / PÉNZTÁROSNŐ 
Német Mónika 
ZEDNICEK / KNIZE / NÉMET SZÁZADOS 
Kalmár Tamás 
SLUSNY / KŐMŰVES / SS-KATONA 
Szvath Tamás 
ZENÉSZ 
Rozs Tamás 
Rendező 
Bérczes László 
Dramaturg 
Kiss Mónika 
Jelmez 
Cselényi Nóra 
Díszlet 
Cziegler Balázs 
Súgó 
Csorba Mária 
Zene 
Rozs Tamás 
Segédrendező 
Hatvani Mónika 
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyet nyomtasd ki, és vidd magaddal papíron. A színházak ugyanis így fogadják el a jegyed érvényesnek, és neked is így a legegyszerűbb és leggyorsabb!

Ha mégsem tudsz nyomtatni, ne aggódj, nem fogsz lemaradni az előadásról, a legtöbb színházunk valamennyire rugalmas ezügyben. Az általad választott színháztól még nem kaptunk pontos információt a jegynyomtatással kapcsolatban, így kérjük, náluk érdeklődj!
  Cím
  Hogy tetszett?