Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
AUGUSZTUS OKLAHOMÁBAN
Csiky Gergely Színház - Nagyszínház

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
Tracy Letts: Augusztus Oklahomában fekete komédia Fordította: Deress Péter Bemutató: 2015. február 20.

Tulajdonképpen az, hogy ritkán vállalok vidéki vendégszerepléseket, nem azért van, mert válogatós vagyok (egyébként válogatós vagyok). De szerencsére az anyaszínházamban (most már 15 éve a Nemzeti Színház társulati tagjaként) sok feladatot kaptam. Kaposvárra most hívtak először. Persze, hogy igent mondtam: a kaposvári színháznak van egyfajta nimbusza – sok-sok évtizede már. Amikor főiskolás voltam, a kaposvári színház egy fantasztikus színházi műhely volt, és így is maradt meg bennem. Sokat utaztam ide előadásokat nézni, amikor még nem volt családom. Azt lehetett érezni a nézőtéren, hogy színházilag képzett, művelt, kifinomult ízlésű emberekből áll a kaposvári közönség. Egy jó munkát várok itt. Ez egy jó kis nehéz szerep, jó kis nehéz darab. De nagyon szeretem az olyan feladatokat, amik lehetőséget adnak a műhelymunkára, és amik felforgatnak legbelül. Lehet, hogy furcsán hangzik, de jó „beledögleni” egy olyan szerepbe, aminek révén az ember megtudhat önmagáról valami újat. Bennem folyamatosan él a kíváncsiság – önmagammal szemben is. Minden egyes próbafolyamat egy felfedezés. Egy új közeg ezt a kíváncsiságot csak fokozza. Nagyon inspiráló tud lenni: felpezsdít, mint egy vérátömlesztés. Intenzívebbé, koncentráltabbá válik az ember munkája, ha új kollégákkal dolgozhat együtt. A közöttünk levő erővonalak folyamatosan alakulnak a próbák során, hiszen nem monodrámát játszunk, együtt vagyunk a színpadon, és mindegyikünk a saját pszichéjén, a saját érzelmein keresztül szűri meg ezt a darabot. Az Augusztus Oklahomában olyan történet, ami nem csak a néző intellektusára apellál, hanem érzelmileg is hatni akar rá. Ez szerintem soha nem megy ki a divatból: az emberek szeretnek szívhez szóló történeteket nézni. Mert az egy megtisztulás – átélni a szereplők sorsát, és egy jót sírni előadás közben vagy után. A színészeknek pedig azért izgalmas ez a fajta színházi munka, mert a próbafolyamat alatt folyamatosan „bányászunk”: különböző emberek különböző fajta viselkedését kutatjuk, „miért így csinálta, miért úgy reagált, miért azt tette, ő erre miért ezt mondta, miért nem máshogyan gondolta”. Láttam a filmet, és Meryl Streep alakításától el vagyok ájulva – mint mindig. Bármikor látom, padlón vagyok. Csodálatos! Egy zseni. Boldoggá és izgatottá tesz, hogy én is megküzdhetek egy olyan szereppel, amiben ő ekkorát alakított. Udvaros Dorottya
  Szereposztás
BEVERLY WESTON 
Kovács Zsolt 
VIOLET WESTON, Beverly felesége 
Udvaros Dorottya 
BARBARA FORDHAM, Bev és Violet lánya 
Mészáros Sára 
BILL FORDHAM, Barbara férje 
Kelemen József 
JEAN FORDHAM, a lányuk 
Szvetnyik Kata 
JEAN FORDHAM, a lányuk 
Dunai Csenge 
IVY WESTON, Bev és Violet lánya 
Német Mónika 
KAREN WESTON, Bev és Violet lánya 
Nyári Szilvia 
STEVE HEIDEBRECHT, Karen vőlegénye 
Kőrösi András 
MATTIE AIKEN, Violet húga 
Takács Katalin 
CHARLIE AIKEN, Mattie férje 
Gyuricza István 
KICSI CHARLES AIKEN, a fiuk 
Váncsa Gábor 
JOHANNA MONEVETA  
Varga Zsuzsanna 
DEON GILBEAU, a seriff 
Szula László 
  Stáblista
Rendező 
Guelmino Sándor 
Segédrendező 
Váradi Szabolcs 
Segédrendező 
Kovács Benjámin 
Dramaturg 
Guelmino Sándor 
Fordító 
Deres Péter 
Díszlet 
Cziegler Balázs 
Jelmez 
Kárpáti Enikő 
Súgó 
Csordás Bernadett 
Ügyelő 
Salamon Bernadett 
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyet nyomtasd ki, és vidd magaddal papíron. A színházak ugyanis így fogadják el a jegyed érvényesnek, és neked is így a legegyszerűbb és leggyorsabb!

Ha mégsem tudsz nyomtatni, ne aggódj, nem fogsz lemaradni az előadásról, a legtöbb színházunk valamennyire rugalmas ezügyben. Az általad választott színháztól még nem kaptunk pontos információt a jegynyomtatással kapcsolatban, így kérjük, náluk érdeklődj!
  Cím
  Hogy tetszett?