Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
BODY LOTION CO-DANCE-LÉP ÉS IDŐ- SVUNG
Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház - Jurányi Színházterem

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(8.6 / 10) - 455 értékelés alapján
  Leírás
Az előadás a változás észrevehetetlenségét járja körül. Hogyan érzékeljük a változást egy folyamatban? Van-e a változásnak megragadható pillanata?Vagy csak az eredményt vesszük észre, hogy már más lett? Mi segít észrevenni? Másokon, önmagunkon, az életünkön? Jelen tudunk-e lenni az átalakulásban? A darab rövidített időfragmentumokat ültet mozgásba, apró részletekből épít mozgásfolyamatot, mely az állandóság és változás állapotát ütközteti.

SVUNG táncest

alkotók, előadók: Body Lotion co–dance/Arany Virág, Hadi Júlia
zene: Sőrés Zsolt
fény: Pelle Zoltán

Svung – táncestek a Jurányiban

Tempó, lendület, iram, elrugaszkodás, ütem, svung. Ezek a szavak jutnak eszünkbe, amikor egy jó táncelőadásról beszélgetünk vagy gondolkodunk.
De gyakran használjuk ezeket a szavakat akkor is, amikor az életről vagy a velünk megtörtént eseményekről akarjuk megfogalmazni érzéseinket. Ilyen értelemben a svung tehát része a mindennapjainknak, és része a nonverbális kommunikációnknak is, csakúgy mint a mozdulat és a tánc.
Életünkre, csakúgy mint a táncra – mindarra, amit kulturális, esztétikai, művészi és társadalmi értelemben táncnak nevezünk – az állandó változás jellemző. De a mozgásban, a mozdulatban és a gondolatban mindig ott van a lendület és a svung, ami valójában változatlan és állandó. Ez a kettőség formálja a táncelőadásokat, teremt új előadói stílust és esztétikát a színpadon.

A SVUNG táncestek sorozat a Jurányi Inkubátorház kezdeményezésére jött létre.
A havonta egy-két alkalommal jelentkező program szerkesztését az inkubátorház felkérésére három, a táncművészet területén dolgozó szervezet végzi: a Katlan Csoport, a Műhely Alapítvány és a SÍN Kulturális Központ.
A program összeállításánál és szakmai kritériumainak a megfogalmazásánál arra törekedtünk, hogy az általunk összeállított szempontrendszer az alkotókat segítse és támogassa. Az előadások kiválasztásánál tehát az volt számunkra a fontos, hogy a koreográfia olyan értékeket hordozzon magában, amelyek hűen tükrözik az alkotók elkötelezettségét és hitét saját munkájuk iránt. Egyéni hangot, bátorságot és a művészi önmeghatározás képességét és igényét kerestük a darabokban.

A most útnak induló táncsorozat ezeket az értékeket szeretné megmutatni a nézőknek. Olyan műveket igyekeztünk-igyekszünk válogatni, amelyek magukban hordozzák ezt a szakmaiságot és svungot, amiben mi magunk is hiszünk.

Katlan Csoport, Műhely Alapítvány, SÍN Kulturális Központ

Előadások:
,,there’s an elephant in every room…” : 2014. március 22. 20.00
Arany János: Toldi: 2014. április 4. 20.00

Body Lotion co-dance/ Arany Virág-Hadi Júlia: Lép és Idő
Bemutató: 2014. május 4. 20.00
  Szereposztás
Színész 
Arany Virág 
Színész 
Hadi Júlia 
  Jegynyomtatásról
A jegyed bemutathatod a mobilod kijelzőjén, vagy kinyomtatva, papíron is!
  Cím
  Hogy tetszett?