Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
IN ILLO TEMPORE
Nemzeti Táncszínház - Színházterem

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(8.8 / 10) - 1060 értékelés alapján
  Leírás
Magyar Táncműhely-(R)Evolúció: In Illo Tempore

A 2012-ben alapított Magyar Táncmühely-(R)Evolúció a hivatásos néptánc együttesekben táncoló tehetséges, ambíciózus fiatal művészeknek kínál lehetőséget az önálló, innovatív koreográfusi alkotásra és hoz létre ezekből a munkákból önálló esteket.

A műhely idei műsorának címe In illo tempore , melyben a 4 koreográfus, a (néptánc)hagyományra is hivatkozva, de a világ megértéséhez szükséges komplex szemlélettel fogalmaz személyes sorsáról vagy mindannyiunk közös gondjairól.

„Rítusok segítségével lépünk a szokásosból a szent időbe, amely újra ás újra megélhető... az in illo tempore beteljesedik. Ez az idő nem folyik, hanem valamiféle tartam, nem változik, amely mindig ugyanaz marad.“ (M. Eliade)

A modern (mai) ember időfefogásából azonban kiszorult az arcahikus, ebből következöen a világ, és benne mi magunk is, egyszeri és megismételhetetlen. Bekövetkezett az egyirányú idő.
Ez a kettősség, a (személyes) hagyományban fellelhető állandóság és a megkerülhetetlen változás állandóságából fakadó egyszeri- és egyediség az a konfliktus, amely az alkotókat és kultúrára felelősen tekintő mindannyiunkat foglalkoztatja.

Talán egyszer részünk lesz benne, és az „ Időtlen dereng át az időbeli világba.“ (Weöres Sándor)

Koreográfusok: Gera Anita, Nemes Szilvia, Sánta Gergő, Tókos Attila
Technikai munkatársak: Jendrics Gábor, Kormosói Róbert
Rendező: Gera Anita

Támogatók: NKA, Magyar Állami Népi Együttes, Honvéd Művészegyüttes
  Stáblista
Rendező 
Gera Anita 
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Ez emailben kapott elektronikus utalványt kinyomtatva és a pénztárban bemutatva fogod megkapni a jegyed, amivel bemehetsz az előadásra.

Ha nem szeretnél, vagy nem tudsz nyomtatni, a Nemzeti Táncszínházban elég, ha az utalvány azonosítóját bemondod a pénztárban.
  Cím
  Hogy tetszett?