Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
TELEKI GERGŐ KONCERT
Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza - Színházterem

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
Teleki Gergő 1986-ban született egy Duna menti kisvárosban Dunaföldváron, Magyarországon. 5 évesen már kis klasszikusokat játszott Dunaföldvár helyi rendezvényein, amiket az ének – szolfézs valamint zongoratanár édesanyjától tanult. 9 éves koráig nem ismerte a kottát, mindent hallás után tanult.10 esztendős korában figyelt fel tehetségére Dr. Somos Istvánné, aki a kottaolvasás tudományába bevezette Gergőt, s akinek irányításával 11 évesen felvételt nyert a budapesti Liszt Ferenc Zeneakadémia Különleges Tehetségek Képzőjébe. Tanárai itt Esztó Zsuzsanna, Kecskés Balázs és Baranyay László voltak.

Egy évvel akadémiai tanulmányai megkezdése után már Rómában, Hágában és Grazban koncertezik.

Tizenhárom éves korában, a Zeneakadémia Nagytermében Beethoven C-dúr zongoraversenyét játszotta. Tizenhat évesen elnyerte a Zeneakadémia Bíró Sári ösztöndíját, majd a Zeneakadémia Művészképzőjében Baranyay László irányításával folytatta tanulmányait. 2006 októberétől ösztöndíjjal a Lundi Zeneművészeti Egyetem (Lunds –universietet) folytatta tanulmányait Svédországban Hans Pålsson vezetésével. Négyévnyi emigráció után ismét hazatért Magyarországra, a Liszt Ferenc Zeneakadémia végzős hallgatója a 2010 / 2011 – es tanévben.

Ismerik játékát Stockholmban, Göteborgban, Helsinkiben, Nybroban, az észtországi Palmse-kastélyában, Malmöben, Hannoverben, Brüsszelben és Göttingenben is.

Koncertezett: a fent említett városokon kívül még Kitzingenben, Enschedeben, Goriziában, a csehországi Marienbadban, Budapesten, Pécsett, a dániai Aarhusben, Szekszárdon, Apostagon, A Magyar Állami Operaházban, A Bartók Házban, Dunaújvárosban és Dunaföldváron, Rómában, Grazban, Bécsben, Hágában, Augsburgban, Weikersheimben, Nürnbergben és Scheiernben, továbbá Halmstadban, Jönköpingben, Västeråsban, Eskilstunában, Boråsban, Helsingborgban, Lidhultban /Ryssbyben/, Växjöben, Sölvesborgban és Hamburgban.

Versenyek, Díjak:

1997. Balassagyarmat: kiemelt nívódíj
2000. Nagyszeben: II. Díj
2001. Budapest: Bíró Sári Emlékdíj
2002. Ingolstadt: I. Díj
2006. Szeged: „Bartók” Különdíj
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Ez emailben kapott elektronikus utalványt kinyomtatva és a pénztárban bemutatva fogod megkapni a jegyed, amivel bemehetsz az előadásra.

Ha nem szeretnél, vagy nem tudsz nyomtatni, a Bartók Kamaraszínházban elég, ha az utalvány azonosítóját bemondod a pénztárban vagy bemutatod okostelefonon.
  Cím
  Hogy tetszett?