Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
GYILKOSSÁG A SZÉKESEGYHÁZBAN/ KERFESZT
Új Színház - Avilai Szt. Teréz Templom - Király utca

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(8.3 / 10) - 3275 értékelés alapján
  Leírás
KÁRPÁTALJAI MEGYEI MAGYAR DRÁMAI SZÍNHÁZ
T. S. Eliot: Gyilkosság a székesegyházban
Dráma
"A modern irodalom legnagyobb verses drámája az emberi létezés, a hit alapkérdéseit boncolgatja Becket Tamás mártírhalálának témáján keresztül. Előadásunkkal megpróbáltunk méltónak lenni az irodalmi műhöz, olyan formát igyekeztünk találni, amelyen keresztül kibomlik és érvényesül annak gondolatisága, költői ereje és amelynek segítségével megpróbálhatunk ha nem is válaszokat, de pontos kérdéseket feltenni magunknak és nézőinknek egyaránt."

Az amerikai születésű, Angliában letelepedett Nobel-díjas költő, drámaíró talán legismertebb műve a
Gyilkosság a székesegyházban. A modern irodalom legnagyobb verses drámája az emberi létezés, a hit alapkérdéseit boncolgatja Becket Tamás mártírhalálának témáján keresztül, akinek vértanúhalála a morális következetességgel végigvitt élet hitelét példázza.
"A vértanú sors a katolikus szemlélet szerint "Isten-közeli" sors, abban az isteni erők, a túlvilági erők, a sors erői működnek. A középkorban kikristályosodott katolikus szemlélet szerint minden evilági történet a Biblia valamely rész-történetét utánozza, a vértanúé lényegében Krisztusét.

KERESZTÉNY SZÍNHÁZI FESZTIVÁL
2014. május 16-22.

Kedves Közönségünk!

Európa ősi görög-latin kultúrájú múltját senki nem vitatja – a keresztény gyökerekről azonban mostanság alig esik szó. Pedig már közel száz esztendeje, hogy a luxemburgi születésű német-francia kereszténydemokrata politikus, Robert Schuman (1886-1963), az Európai Unió alapító atyáinak egyike közzé tette tételét: „Az egyesült Európa vagy keresztény lesz, vagy nem is lesz.”
Ezt ma már a bőrünkön érezzük: Isten helyén ma mind gyakrabban terpeszkedik az istentelen szabadosság, a kereszténység helyére pedig háború nélkül tolakodik be például az iszlám, és a legfőbb rossz – a hitetlenség és a magát egyházként definiáló üzleti vállalkozások tömege.

Sosem volt aktuálisabb a roskadozó európai kereszténység feltámasztása: ezt sugallja, hogy az argentin születésű Ferenc pápa a Vatikánban két XX. századi elődjét – XXIII. Jánost és II. János Pált – avatja szentté.

Színházunk küldetése e végsőkig globalizált világban: a színházművészet eszközeivel felmutatni és védeni nemzeti és keresztény értékeinket. Ezért hiánypótló és hagyományteremtő szándékkal életre hívtuk a Keresztény Színházi Fesztivált, amely nívós külföldi és honi, keresztény tematikájú produkciók segítségével próbál rávilágítani a hit és a szakralitás közösségformáló, valamint a kereszténység nemzetépítő és megtartó erejére.

Nagy segítség ehhez az Újszínháznak a patinás terézvárosi Avilai Szent Teréz templom önzetlen együttműködése, valamint az, hogy a Fesztivált védnökként karolta fel a minden magyaroknak példamutató Böjte Csaba ferences rendi szerzetes, az erdélyi Dévai Szent Ferenc Alapítvány létrehozója és Tarlós István, Budapest főpolgármestere.

Szeretettel várjuk Önöket e különleges hét előadásaira!

Dörner György, igazgató
  Szereposztás
Thomas Becket érsek 
Trill Zsolt 
Canterbury asszonyok kórusa, Kísértő 
Szűcs Nelli 
Canterbury asszonyok kórusa 
Domareckaja Júlia 
Canterbury asszonyok kórusa 
Tarpai Viktória 
Canterbury asszonyok kórusa 
Béres Ildikó 
Canterbury asszonyok kórusa 
Gál Natália 
Canterbury asszonyok kórusa 
Orosz Ibolya 
Canterbury asszonyok kórusa, Kísértő 
Kacsur Andrea 
Canterbury asszonyok kórusa 
Vass Magdolna 
Canterbury asszonyok kórusa 
Orosz Melinda 
A székesegyházi pap, Kísértő 
Varga József 
A székesegyházi pap 
Rácz József 
A székesegyházi pap 
Sőtér István 
A székesegyházi pap 
Ivaskovics Viktor 
A székesegyházi pap, Hírnök, Kísértő, Lovag 
Tóth László 
Lovag 
Kacsur András 
Lovag 
Kristán Attila 
Lovag 
Szabó Imre 
Lovag 
Ferenci Attila 
Lovag 
Krémer Sándor 
  Stáblista
Rendező 
Vidnyánszky Attila 
Díszlet – és kosztümtervező 
Balla Ildikó 
  Galéria
Kattints a képre a nagyításhoz!
  Jegybemutatásról
Az emailban kapott jegyeid — ha teheted — a telefonodon mutasd be.
Ne használj papírt, ha nem szükséges! Köszönjük!
  Cím
  Hogy tetszett?
A Hozzászólások modul a Facebook rendszerét használja. A vélemények megtekintéséhez és írásához jelentkezz be Facebookra, és tölts újra ezt az oldalt!
A Hozzászólások modul a Facebook rendszerét használja. Ez a funkció Firefox böngészőn nem működik. A vélemények megtekintéséhez és írásához kérlek töltsd le az ingyenes Chrome böngészőt, ott jelentkezz be Facebookra, és nézz vissza erre az oldalra!