Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
ÁRAMLÁS-AQUA SACRA/ KERFESZT
Új Színház - Avilai Szt. Teréz Templom - Király utca

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(8.3 / 10) - 3275 értékelés alapján
  Leírás
ÁRAMLÁS – AQUA SACRA
összművészeti produkció„A víz körbejárja a földet, átáramlik a testünkön, és szétterjed a világ minden részén.” A víz az éltető, a megtisztító forrás, amely a kezdet és a vég, amely a születést, újjáalakulást fejez ki.
A víz része az élet ritmusának. A bennünk áramló víz a természetes vízhez tartozik és az egész világegyetemben lüktető ritmus része. Az éltető víz, amely átveszi rezgéseinket, szavaink, érzéseink lenyomatait viseli, s hogy ez lehetséges, ez maga a lélek létezésének bizonyítását adja. Annak a meggyőződésünknek megerősítését, hogy igenis van lélek, és hogy a lelki történések alakítják a világot.
Ne felejtsük el a Szentírás üzenetét: "Ő az a Jézus Krisztus, aki eljött víz és vér által: nemcsak a víz által, hanem víz és vér által; a Lélek pedig bizonyságot tesz róla, mert a Lélek az Igazság. Mert hárman vannak, akik bizonyságot tesznek: a Lélek, a víz, a vér; és ez a három egy."

Alkotók: Kökény Lilla, Pethő Kincső, Bicskey Lukács, Dóczy Péter
Hárfa: Dóczy Gabriella, Ének: Felber Gabriella, operaénekes
Ütős hangszerek: Vertig Tímea

KERESZTÉNY SZÍNHÁZI FESZTIVÁL
2014. május 16-22.

Kedves Közönségünk!

Európa ősi görög-latin kultúrájú múltját senki nem vitatja – a keresztény gyökerekről azonban mostanság alig esik szó. Pedig már közel száz esztendeje, hogy a luxemburgi születésű német-francia kereszténydemokrata politikus, Robert Schuman (1886-1963), az Európai Unió alapító atyáinak egyike közzé tette tételét: „Az egyesült Európa vagy keresztény lesz, vagy nem is lesz.”
Ezt ma már a bőrünkön érezzük: Isten helyén ma mind gyakrabban terpeszkedik az istentelen szabadosság, a kereszténység helyére pedig háború nélkül tolakodik be például az iszlám, és a legfőbb rossz – a hitetlenség és a magát egyházként definiáló üzleti vállalkozások tömege.

Sosem volt aktuálisabb a roskadozó európai kereszténység feltámasztása: ezt sugallja, hogy az argentin születésű Ferenc pápa a Vatikánban két XX. századi elődjét – XXIII. Jánost és II. János Pált – avatja szentté.

Színházunk küldetése e végsőkig globalizált világban: a színházművészet eszközeivel felmutatni és védeni nemzeti és keresztény értékeinket. Ezért hiánypótló és hagyományteremtő szándékkal életre hívtuk a Keresztény Színházi Fesztivált, amely nívós külföldi és honi, keresztény tematikájú produkciók segítségével próbál rávilágítani a hit és a szakralitás közösségformáló, valamint a kereszténység nemzetépítő és megtartó erejére.

Nagy segítség ehhez az Újszínháznak a patinás terézvárosi Avilai Szent Teréz templom önzetlen együttműködése, valamint az, hogy a Fesztivált védnökként karolta fel a minden magyaroknak példamutató Böjte Csaba ferences rendi szerzetes, az erdélyi Dévai Szent Ferenc Alapítvány létrehozója és Tarlós István, Budapest főpolgármestere.

Szeretettel várjuk Önöket e különleges hét előadásaira!

Dörner György, igazgató
  Stáblista
Rendező 
Dóczy Péter 
Jelmez 
Harák Judit 
  Galéria
Kattints a képre a nagyításhoz!
  Jegybemutatásról
Az emailban kapott jegyeid — ha teheted — a telefonodon mutasd be.
Ne használj papírt, ha nem szükséges! Köszönjük!
  Cím
  Hogy tetszett?
A Hozzászólások modul a Facebook rendszerét használja. A vélemények megtekintéséhez és írásához jelentkezz be Facebookra, és tölts újra ezt az oldalt!
A Hozzászólások modul a Facebook rendszerét használja. Ez a funkció Firefox böngészőn nem működik. A vélemények megtekintéséhez és írásához kérlek töltsd le az ingyenes Chrome böngészőt, ott jelentkezz be Facebookra, és nézz vissza erre az oldalra!