1 Válassz előadást

2 Válassz jegyeket

3 Add meg az adataid

4 Fizess online
 Töltjük rögvest!
ÁRAMLÁS-AQUA SACRA/ KERFESZT
Új Színház - Avilai Szt. Teréz Templom - Király utca
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga:
8.3 / 10
4407 értékelésből
Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a   Főoldalon!
ÁRAMLÁS – AQUA SACRA
összművészeti produkció„A víz körbejárja a földet, átáramlik a testünkön, és szétterjed a világ minden részén.” A víz az éltető, a megtisztító forrás, amely a kezdet és a vég, amely a születést, újjáalakulást fejez ki.
A víz része az élet ritmusának. A bennünk áramló víz a természetes vízhez tartozik és az egész világegyetemben lüktető ritmus része. Az éltető víz, amely átveszi rezgéseinket, szavaink, érzéseink lenyomatait viseli, s hogy ez lehetséges, ez maga a lélek létezésének bizonyítását adja. Annak a meggyőződésünknek megerősítését, hogy igenis van lélek, és hogy a lelki történések alakítják a világot.
Ne felejtsük el a Szentírás üzenetét: "Ő az a Jézus Krisztus, aki eljött víz és vér által: nemcsak a víz által, hanem víz és vér által; a Lélek pedig bizonyságot tesz róla, mert a Lélek az Igazság. Mert hárman vannak, akik bizonyságot tesznek: a Lélek, a víz, a vér; és ez a három egy."

Alkotók: Kökény Lilla, Pethő Kincső, Bicskey Lukács, Dóczy Péter
Hárfa: Dóczy Gabriella, Ének: Felber Gabriella, operaénekes
Ütős hangszerek: Vertig Tímea

KERESZTÉNY SZÍNHÁZI FESZTIVÁL
2014. május 16-22.

Kedves Közönségünk!

Európa ősi görög-latin kultúrájú múltját senki nem vitatja – a keresztény gyökerekről azonban mostanság alig esik szó. Pedig már közel száz esztendeje, hogy a luxemburgi születésű német-francia kereszténydemokrata politikus, Robert Schuman (1886-1963), az Európai Unió alapító atyáinak egyike közzé tette tételét: „Az egyesült Európa vagy keresztény lesz, vagy nem is lesz.”
Ezt ma már a bőrünkön érezzük: Isten helyén ma mind gyakrabban terpeszkedik az istentelen szabadosság, a kereszténység helyére pedig háború nélkül tolakodik be például az iszlám, és a legfőbb rossz – a hitetlenség és a magát egyházként definiáló üzleti vállalkozások tömege.

Sosem volt aktuálisabb a roskadozó európai kereszténység feltámasztása: ezt sugallja, hogy az argentin születésű Ferenc pápa a Vatikánban két XX. századi elődjét – XXIII. Jánost és II. János Pált – avatja szentté.

Színházunk küldetése e végsőkig globalizált világban: a színházművészet eszközeivel felmutatni és védeni nemzeti és keresztény értékeinket. Ezért hiánypótló és hagyományteremtő szándékkal életre hívtuk a Keresztény Színházi Fesztivált, amely nívós külföldi és honi, keresztény tematikájú produkciók segítségével próbál rávilágítani a hit és a szakralitás közösségformáló, valamint a kereszténység nemzetépítő és megtartó erejére.

Nagy segítség ehhez az Újszínháznak a patinás terézvárosi Avilai Szent Teréz templom önzetlen együttműködése, valamint az, hogy a Fesztivált védnökként karolta fel a minden magyaroknak példamutató Böjte Csaba ferences rendi szerzetes, az erdélyi Dévai Szent Ferenc Alapítvány létrehozója és Tarlós István, Budapest főpolgármestere.

Szeretettel várjuk Önöket e különleges hét előadásaira!

Dörner György, igazgató

Stáblista

Rendező Dóczy Péter
Jelmez Harák Judit

Helyszín

Új Színház
Budapest, 1061, Paulay Ede u. 35.
Térkép
Ne használj papírt, ha nem szükséges! Az emailban kapott jegyeid — ha teheted — a telefonodon mutasd be. Köszönjük!