Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
KÖZELLENSÉG
Csiky Gergely Színház - Nagyszínház

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
Tasnádi István: Közellenség
zenés uszítás Heinrich von Kleist elbeszélése nyomán
Az előadás 14 éves kortól ajánlott. Kohlhaas Mihály, barndenburgi lókereskedő egy csapat lóval a lipcsei vásárba tart, amikor tronkai Vencel várnagya megállítja, és a továbbhaladás zálogaként elveszi tőle két gyönyörű, fekete lovát, azt ígérvén, hogy visszakapja őket, ha majd Kohlhaas kiváltja az utazáshoz szükséges passzust. Miután Kohlhaas Drezdában megtudja, hogy a tronkai Vencelnek nem volt joga úti okmányokat kérni, visszatér, hogy elhozza lovait, de közben a munkára befogott Kanca és Csődör állapota súlyosan leromlott, az őrzésükre otthagyott szolgáját megverték. Kohlhaas hiába kér jogorvoslatot a szászországi választófejedelemtől, kérvényét elsüllyesztik, bármilyen jogi fórumhoz fordul, a hatalom korrupciójával és önkényével találkozik, ezért – tehetetlenségében – néhány hónappal később kegyetlen és véres bosszúhadjáratba kezd a tronkai Vencel ellen. Városokat éget fel, hogy felkutassa az otthonából elmenekült várurat. Hamarosan kisebb hadsereg gyűlik köré az elégedetlenkedőkből. Még Luther Márton is fogadja, hogy jobb belátásra bírja, de Kohlhaas nem enged igazából, és folytatja a küzdelmet...

Mindezt Kohlhaas lovainak (a Kancának és a Csődörnek) elbeszéléséből látjuk megelevenedni, akik egy sintértelepen várják az utolsó döfést. Javíthatatlan a világ. Vagy mégsem?
  Szereposztás
Kohlhaas Mihály 
Horváth Lajos Ottó 
Kanca  
Losonczi Katalin 
Csődör  
Pavletits Béla 
Lisbeth 
Holecskó Orsolya 
Herse, Sintér 
Szűcs Sándor 
Szomszéd, Luther Márton 
Bede-Fazekas Szabolcs 
Várnagy, János Frigyes fejedelem 
Fillár István 
Vencel, Nagelschmidt 
Horváth Illés 
Siegfried, Kunz, Lovász I. 
Szatmári Attila 
Günther, Hinz, Lovász II. 
Gémes Antos 
Ügyvéd, Kallheim kancellár 
Őze Áron 
  Stáblista
Rendező 
Vidovszky György 
Rendező asszisztens 
Szinai Eszter 
Dramaturg 
Perczel Enikő 
Mozgás 
Gyevi-Bíró Eszter 
Díszlet 
Pintér Réka 
Jelmez 
Cselényi Nóra 
Zene 
Monori András 
Korrepetitor 
Magony Enikő 
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyet nyomtasd ki, és vidd magaddal papíron. A színházak ugyanis így fogadják el a jegyed érvényesnek, és neked is így a legegyszerűbb és leggyorsabb!

Ha mégsem tudsz nyomtatni, ne aggódj, nem fogsz lemaradni az előadásról, a legtöbb színházunk valamennyire rugalmas ezügyben. Az általad választott színháztól még nem kaptunk pontos információt a jegynyomtatással kapcsolatban, így kérjük, náluk érdeklődj!
  Hogy tetszett?