Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
SHAKESPEARE-SZONETTEK - MÁNDY ILDIKÓ TÁRSULATA
Bethlen Téri Színház - Színházterem

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
SHAKESPEARE SZONETTEK
Mándy Ildikó Társulata
A Shakespeare 450 Fesztivál keretébenAz idő megállíthatatlansága, az elmúlás, a halál ott rejtőzködik minden pillanatunkban. A szonettek főszereplője maga az emberi idő (az Élet), benne a fiatalság, a szerelem, a hivatás, az utódlás, az elmúlás, a halál minden szépsége és gyötrelme. A szonettek szólnak szerelemről, szexről, szépségről, alkotásról, politikáról, erkölcsről, szenvedésről, halálról…

405 éve, hogy a 154 szonettből álló gyűjteményt 1609-ben kiadták.
És mi változott?

Mándy Ildikó Társulata 1999-ben alakult. Az állandó munkatársak mellett minden produkció kiegészül az előadásnak megfelelően kreatív, alkotó gondolkodású művészekkel. A társulat 2008-ban kezdte el egy Shakespeare tetralógia megvalósítását a Macbeth feldolgozásával. A (Lady) Macbethek szöveg nélküli, a mozgás nyelvén kommunikáló előadás. A második RésJ című Rómeó és Júlia feldolgozásban a mozgás és a szöveg harmóniában van. A tetralógia harmadik részeként elkészült Hamlet feldolgozásokban H., már megint Hamlet?, Hamlettek Klubja és Hamlettek Klubja 2.0 című előadásokban a „shakespeare-i” szöveg hangsúlyosan jelenik meg.
A tetralógia utolsó része a Shakespeare Szonettek című előadás. A szonettek feldolgozásában a szöveg mellett a vizualitás és a kiváló színésznő, Szalontay Tünde színészi játéka dominál.

Az előadásban elhangzó szonetteket Szabó Lőrinc fordította.

Közreműködik: Károlyi Balázs
Hang: Sólyom Tamás

Szalontay Tünde a Pintér Béla Társulata és a Scallabouche Társulat tagja. Intenzív színpadi jelenlétét a rá jellemző egyedi technika, interpretáció, fanyar humor jellemzi. Színészi tapasztalatait a legendás Arvisura Színházban, dán és olasz színházi műhelyekben szerezte. Kisebb filmszerepek (Meskó Zsolt, Jeles András rendezései) után a Getno című filmben főszerepet játszott (Salamon András rendezése).

Mándy Ildikó koreográfus, rendező, táncos, tanár.
Kék Hétfő című alkotásával 1993-ban debütált koreográfusként, az Artus Színház alapító tagjaként. Ezzel elnyerte a Fővárosi Önkormányzat az évad legjobb alternatív előadása díját.
1994-től folyamatosan készítette munkáit a Közép- Európa Táncszínház, a BM Duna Művészegyüttes számára. További produkciókat rendezett és koreografált a Budapest Táncszínház (Ego, 2003-ban) a Még 1 Mozdulatszínház (5x5, 2004-ben) a Magyar Mozdulatművészeti Társulat (Fivehim-ÖŐT, 2007-ben) felkérésére.
Külföldi társulatokkal dolgozott Ausztriában, Izraelben, Új-Zélandon, Lengyelországban.
1999-ben Mándy Ildikó Társulata névvel megalapította saját együttesét
1999-ben XYZ című tánc-látványszínházi előadása a veszprémi II. Országos Kortárs Összművészeti Fesztiválon „alkotói díjat” kapott.
2003-ban a Harangozó Gyula- Díj kitüntetettje.

SHAKESPEARE 450 FESZTIVÁL
William Shakespeare születésének 450. évfordulója alkalmából színházunk négynapos fesztivált rendez április 24. és 27. között. A Shakespeare 450 program célja a világhírű drámaíró, költő eleven jelenlétének bemutatása a mai színházi, kulturális életben.

Fotó: Dusa Gábor

További információ:
www.bethlenszinhaz.hu
www.ildikomandy.org
  Szereposztás
Előadó 
Szalontay Tünde 
  Stáblista
Rendező 
Mándy Ildikó 
Jelmez 
Szűcs Edit 
Fény 
Payer Ferenc 
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Ez emailben kapott elektronikus utalványt kinyomtatva és a pénztárban bemutatva fogod megkapni a jegyed, amivel bemehetsz az előadásra.

Ha nem szeretnél, vagy nem tudsz nyomtatni, a Bethlen Téri Színházban elég, ha az utalvány azonosítóját bemondod a pénztárban.
  Cím
  Hogy tetszett?