Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
MAO EXKLUZÍV: VÁLOGATÁS GIL EVANS ÁTDOLGOZÁSAIBÓL ÉS SZERZEMÉNYEIBŐL
Budapest Music Center - Opus Jazz Club

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
Afusionbigband atyjaként számon tartott Gil Evans meghatározó együttműködést folytatott Miles Davis-szel, és ebben a korszakában hatott leginkább arra a zenei műfajra, amelyet ma jazznek hívunk.A kanadai származású Evans autodidakta zongoristaként kezdte zenész pályáját, de hamar elkezdett komponálni, és legnagyobb sikereit kivételes erejű nagyzenekari hangszereléseivel érte el. Huszonéves kora elején, 1933-ban alapította első zenekarát, amelynek hangterét már ő alakította ki – igazodva a kor divatos tánczenéinek igényeihez.

A szakmai fejlődésére meghatározó impulzust az ’50-es évek artisztikus műfajai, elsősorban a bebop és annak radikális hangvételű képviselői, Charlie Parker és Miles Davis jelentették. Gil Evans 1948-ban kezdett el Davis-szel dolgozni: a Birth of theCool szerzeményeihez készített hangszerelést. Később az ’50-es évek végén dolgoztak újra együtt, és kreatív teljesítményük olyan halhatatlan felvételeket hagyott az utókorra, mint a Miles Ahead, a Porgy and Bess feldolgozása vagy a Sketches of Spain.
Evans művészi vívmányai közé tartozik a jazz-nagyzenekari hangzás színpalettájának szélesítése (új hangszerek kerültek a zenekarba). Több évtizedes munka után, a 70-es években sikerült állandó saját zenekart létrehoznia, amellyel a többi között sikeres európai turnén is bemutatkoztak.
Evans jelentősége kettős: egyrészt olyan modern és népszerű hangzást valósított meg, amely formabontó jellege mellett megőrizte a jazz tradícióit is. Másrészt dinamikus hangszerelései bekerültek a popzenébe, ahol az ő hatása nyomán vált divatossá a rézfúvós szekció a ’80-as évek elejétől. Utolsó munkái közé tartozik Jimi Hendrix balladájának, a Little Wingnek feldolgozása, amely Sting szólókoncert-repertoárját gazdagította 1987-től.

Közreműködik:

Modern Art Orchestra
Művészeti vezető: Fekete-Kovács Kornél

Az Opus Jazz Clubban ülőhely csak asztalfoglalás esetén garantálható. Tel: (+36 1) 216 7894.
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyet nyomtasd ki, és vidd magaddal papíron. A színházak ugyanis így fogadják el a jegyed érvényesnek, és neked is így a legegyszerűbb és leggyorsabb!

Ha mégsem tudsz nyomtatni, ne aggódj, nem fogsz lemaradni az előadásról, a legtöbb színházunk valamennyire rugalmas ezügyben. Az általad választott színháztól még nem kaptunk pontos információt a jegynyomtatással kapcsolatban, így kérjük, náluk érdeklődj!
  Cím
  Hogy tetszett?