Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
TAKE THE MOL TRAIN: RADOVAN TARIŠKA QUARTET (SK-USA)
Budapest Music Center - Opus Jazz Club

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
A 'Folkloreto Jazz' projekt szlovák és amerikai jazz-kiválóságai egy magával ragadó, multikulturális műsorral jelentkeznek, amelyben főképpen szlovák népdalokat formálnak át vérbő, sodró lendületű jazzé. A kvartett vezetője, RadovanTariška a fiatal szlovák jazzgeneráció egyik kiemelkedő alakja. Tehetségére korán felfigyeltek, hiszen a Szlovák Jazz Szövetség már 2002-ben az Év Jazzmuzsikusának választotta. Számos zenei területen kipróbálta magát, a triótól a bigbandig sok formációban játszott, legutóbbi saját zenekarával, az amerikai és cseh muzsikusokkal is felálló RadovanTariška Sextettel már szélesebb európai ismertségre tett szert. A nemzetközi porondon olyan partnerekkel működött együtt, mint James Morrison, George Mraz, Harry Sokal, illetve PiotrBaron. Az Opus-ban bemutatkozó együttese két további, Amerikából érkező világhírű muzsikust vonultat fel.

A venezuelai származású BenitoGonzalezt a jazzközönség már jól ismerheti, hiszen a Great American Jazz Piano Competition első helyezett zongoristája hét évet ''húzott le'' a KennyGarrettQuartet tagjaként, Seedsfromthe Underground című lemezüket Grammy-díjra jelölték. Olyan sztárokkal lépett színpadra, mint PharaohSanders, Curtis Fuller, Roy Hargrove, Steve Turre vagy Christian McBride. Saját neve alatt két albumot jegyez, triójával rendszeresen turnézik világszerte.
A zenekar nagybőgős posztján a nigériai felmenőkkel bíró Essiet Okon Essietet találjuk, aki a 80-as években nem kisebb legendák zenekaraiban kezdte karrierjét, mint Abdullah Ibrahim (DollarBrand) vagy Art Blakey. Az elmúlt három és fél évtizedben aztán megszámlálhatatlan neves muzsikussal játszott együtt, olyan nagyságokkal például mint BennyGolson, Freddie Hubbard, Abby Lincoln, DeeDeeBridgewater, Sam Rivers, Kurt Elling, Al Foster, BillyCobham, Cedar Walton, KennyBaron, Danilo Perez. Sokáig túrnézott a BlueNoteAllstars együttessel, mára a newyork-i session zenészek „premier ligájában” játszik. Saját formációjával, az IBO-val a nigériai tradicionális zenét ötvözi a jazzel.

Bizonyosan a Folkloreto Jazz zenekar Benjáminját kell a legkevésbé bemutatni a hazai közönségnek, hiszen a Szlovákiában élő dobos, Hodek Dávid a magyar jazzélet kvázi szerves része lett az elmúlt években. A pár éve csodagyerekként berobbant Dávid mára olyan érett zeneiséget mutat, amivel abszolút egyenrangú partnere a világ elitjének. Pályafutását latolgatva csak osztani lehet a szakma véleményét: a még mindig csak 16 éves muzsikus előtt briliáns jövő állhat.

Közreműködik:

RadovanTariška - szaxofon
BenitoGonzalez - zongora
Essiet Okon Essiet - nagybőgő
Hodek Dávid - dob

Az Opus Jazz Clubban ülőhely csak asztalfoglalás esetén garantálható. Tel: (+36 1) 216 7894.
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyet nyomtasd ki, és vidd magaddal papíron. A színházak ugyanis így fogadják el a jegyed érvényesnek, és neked is így a legegyszerűbb és leggyorsabb!

Ha mégsem tudsz nyomtatni, ne aggódj, nem fogsz lemaradni az előadásról, a legtöbb színházunk valamennyire rugalmas ezügyben. Az általad választott színháztól még nem kaptunk pontos információt a jegynyomtatással kapcsolatban, így kérjük, náluk érdeklődj!
  Cím
  Hogy tetszett?