Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
BUDAFOKI DOHNÁNYI ZENEKAR, KARÁCSONYI KONCERT / CSAJKOVSZKIJ / BACH / HOLLERUNG
Klauzál Gábor Művelődési Központ

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(7.3 / 10) - 4 értékelés alapján
  Leírás
A Budafoki Dohnányi Zenekar Magyarország egyik legfiatalabb hivatásos zenekara, mind az együttes, mind pedig a zenekari tagok korát tekintve. A zenekar tagjainak átlagéletkora 30-35 év között van. A fenntartó Budafok-Tétény Budapest XXII. Kerület Önkormányzata jóvoltából 1993 óta Hollerung Gábor Liszt-díjas karnagy, zeneigazgató-karmester irányítása alatt hivatásos együttesként működünk. Együttesünk rövid idő alatt előkelő helyet vívott ki magának a magyar zenei életben: az elmúlt években hatalmas sikerrel

szerepeltünk itthon és külföldön egyaránt. Évente mintegy 40-50 hangversenyt adunk, 6 saját rendezésű bérletsorozatunk van, emellett pedig állami ünnepségeken, valamint számos rangos hazai fesztiválon léptünk fel (Zempléni Fesztivál, Symphonia Hungarorum, Budapesti Tavaszi Fesztivál, Miskolci Operafesztivál, a Budavári Nyár rendezvénysorozat, BudaFest Fesztivál). A hazai fesztiválok mellett rendszeres közreműködői vagyunk a Shlomo Mintz által vezetett hegedűs versenynek Svájcban.

Együttesünk kiemelkedő szerepet játszik Dél-Buda XXII. kerület kulturális életében. Budafoki hangversenysorozataink rendkívül népszerűek a helyi zenebarátok körében, és az új Dél-budai Kulturális és Szabadidőközpont megnyitása óta nagyszámú közönséget vonzanak, mind a fővárosból, mind a környező településekről.

Zenekarunk hagyományosan kiemelt figyelmet fordít az ifjúság zenei nevelésére, családi hangversenyek szervezésére. Ezek keretében magas színvonalú hangversenyeket kombinálunk zenei ismeretterjesztéssel, illetve a fiatalok egy jelentős részét vonjuk be közreműködőként programjainkba. Ifjúsági és családi bérletsorozataink hatalmas népszerűségnek örvendenek, a törzsközönségünk évről-évre gyarapszik mind Budafokon, mind pedig a Művészetek Palotájában.
Emellett egyik fő célkitűzésünk a magyar zenei kultúra ápolása, megismertetése a közönséggel. Gyakran tűzünk műsorra kortárs zeneműveket, de repertoárunk bővelkedik a klasszikus darabokban is. A könnyebb műfajok sem állnak távol tőlünk, a jazz- illetve filmzenéket is felvonultató hangversenyeinket mindig nagy siker övezi.
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyet nyomtasd ki, és vidd magaddal papíron. A színházak ugyanis így fogadják el a jegyed érvényesnek, és neked is így a legegyszerűbb és leggyorsabb!

Ha mégsem tudsz nyomtatni, ne aggódj, nem fogsz lemaradni az előadásról, a legtöbb színházunk valamennyire rugalmas ezügyben. Az általad választott színháztól még nem kaptunk pontos információt a jegynyomtatással kapcsolatban, így kérjük, náluk érdeklődj!
  Cím
  Hogy tetszett?