Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
DON PASQUALE
Csiky Gergely Színház - Nagyszínház

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
A Magyar Állami Operaház Gördülő Opera sorozat bemutatja:
Gaetano DONIZETTI: Don Pasquale
vígopera két felvonásban, magyar nyelvenA Magyar Állami Operaház célul tűzte ki, hogy az operajátszással nem rendelkező vidéki városokba is elvigyék a az opera műfajt.

Az opera a XVIII. századi Rómában játszódik. Don Pasquale, a jó egészségnek örvendő öregúr unokaöccse, Ernesto nősülési szándékát szeretné megakadályozni. A fiatalember Norinát, a csinos özvegyasszonyt kívánja nőül venni. Don Pasquale úgy véli, ha ő nősül meg, és azzal egyidejűleg Ernestót kizárja az örökségből, akkor a vagyontalamul maradó unokaöccs lemond a frigyről. Igen ám, de a házassághoz egy asszonyra is szükség van. Az ara "beszerzését" Malatesta doktorra bízza. Az orvos jön is a jó hírrel: megtalálta a megfelelő feleségjelöltet saját húga személyében. Ám ez már nem Don Pasquale cselvetése, hanem az orvosé, aki az öregurat nem tudta lebeszélni a házasságról, ezért inkább segítséget színlelve "segíti". Testvérhúgaként Norinát mutatja be. A fiatal özvegy feladata, hogy először elcsavarja Don Pasquale fejét, majd teljesen kiábrándítsa. A terv első része sikerül. Don Pasquale mihamarabb esküvőt akar. Amint elkészül a házassági papír, az addig szerény, csendes Norina házsártos, zsörtölődő asszonnyá válik. Don Pasquale teljesen kétségbeesik… és a történetnek még korántsincs vége…

Közreműködik a Magyar Állami Operaház Ének- és Zenekara

Az előadás hossza kb. 120 perc (1 szünettel)

A szervezők a szereposztás változtatásának jogát fenntartják!
  Szereposztás
Don Pasquale 
Szüle Tamás 
Ernesto 
Szerekován János 
Malatesta  
Káldi Kiss András 
Norina 
Szemere Zita 
Carlotto  
Beöthy-Kiss László 
  Stáblista
Karmester 
Köteles Géza 
Rendező 
Káel Csaba 
Díszlet 
Szendrényi Éva 
Jelmez 
Németh Anikó Manier 
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyet nyomtasd ki, és vidd magaddal papíron. A színházak ugyanis így fogadják el a jegyed érvényesnek, és neked is így a legegyszerűbb és leggyorsabb!

Ha mégsem tudsz nyomtatni, ne aggódj, nem fogsz lemaradni az előadásról, a legtöbb színházunk valamennyire rugalmas ezügyben. Az általad választott színháztól még nem kaptunk pontos információt a jegynyomtatással kapcsolatban, így kérjük, náluk érdeklődj!
  Hogy tetszett?