Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
VINNAI ANDRÁS: PIZZA KAMIKAZE
Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház - Jurányi Ház - nagyterem

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés

(9 / 10) - 1 értékelés alapján
  Leírás
Gólem Színház Vinnai András: Pizza Kamikaze

A szerző, Etgar Keret Izrael egyik legismertebb kortárs írója, aki legfőképp novelláiról ismert, meg arról, hogy irodalmi szintre emelte az izraeli héber szlenget.
A Gólem Színház (a nyolc novellából álló Trükk című mű után) a már több mint huszonkét nyelvre lefordított – eredeti címén: Kéjtáná sel Kneller – Keret-novellát viszi színre, amelyet Vinnai András adaptált.
Az új, minden ízében magyar dráma aktualitásától és bátor témaválasztásától válik izgalmassá, egy kifejezetten érzékeny problémakört kutat: az öngyilkosságot.
A témát ezúttal nem a környezet, a gyászolók, a család vagy a barátok, hanem az öngyilkosok szemszögéből ábrázolják, így egy egészen új narratíva született.

„Két nappal azután, hogy végeztem magammal, munkát találtam egy pizzériában. Nem túl nagy szám, de átmenetileg jó lesz!”

Az öngyilkosok úgy „élnek tovább a túloldalon”, ahogy végeztek magukkal. Az ereiket felvágók vérző csuklóval, a vízbe ugrók elkékülve, a magukat fejbe lövők lyukkal a halántékukban, míg az öngyilkos merénylők leginkább egy gyrosra hasonlítva töltik napjaikat. A főszereplő, Háim egy nap telespriccelte vérrel az albérletét egy lány miatt, majd az öngyilkosok gyűjtőhelyén olyan hírt kap, ami alapjaiban változtatja meg eddigi „halálát”

A történet, miközben végig az öngyilkosokon keresztül mutatja a világot, rendkívüli módon mégis himnuszt zeng az élet fontosságáról és a halálba menekülés értelmetlenségéről.

Az előadás Etgar Keret Kéjtáná sel Kneller című műve alapján készült.

Animáció: Tóth Zs. Szabolcs
Zene: Gazda Bence
Műszaki vezető: Fábián Gábor Zoltán
Produkciós vezető: Marcsa Barbara

Külön köszönet, Balázs Gábornak.
  Szereposztás
Színész 
Bánki Gergely 
Színész 
Hay Anna 
Színész 
Huzella Júlia 
Színész 
Kardos Róbert 
Színész 
Lajos András 
Színész 
Schmied Zoltán 
  Stáblista
Rendező 
Borgula András 
Rendező asszisztens 
Kern Dóra 
Díszlet 
Borgula András 
Dramaturg 
Németh Virág 
Szerző 
Vinnai András 
Maszk, jelmez, speciális effektek 
Juristovszky Sosa 
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyet nyomtasd ki, és vidd magaddal papíron. A színházak ugyanis így fogadják el a jegyed érvényesnek, és neked is így a legegyszerűbb és leggyorsabb!

Ha mégsem tudsz nyomtatni, ne aggódj, nem fogsz lemaradni az előadásról, a legtöbb színházunk valamennyire rugalmas ezügyben. Az általad választott színháztól még nem kaptunk pontos információt a jegynyomtatással kapcsolatban, így kérjük, náluk érdeklődj!
  Cím
  Hogy tetszett?