1 Válassz előadást

2 Válassz jegyeket

3 Add meg az adataid

4 Fizess online
 Töltjük rögvest!
BLIXEN BÁRÓNŐ SZERELMEI
Centrál Színház - Kisszínpad
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga:
8.9 / 10
736 értékelésből
Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a   Főoldalon!
Nils Peter Juel Larsen: Blixen bárónő szerelmei
Játék egy részben
Fordította: Kertész JuditMagyarországon Karen Blixen népszerű, regényeit nem könnyű beszerezni. Pedig Kertész Judit kiváló fordításában valódi élvezet a Hét fantasztikus történet, A sors anekdotái, vagy a Téli regék olvasása. És akkor még nem említettük a Volt egy farmom Afrikában-t, amelynek filmváltozata világszerte ismertté tette ezt a különös asszonyt. Úgy hírlik, hogy Hemingway, mikor megkapta a Nobel-díjat, azt mondta, Blixen jobban megérdemelte volna. De Karen Blixen - a férje után Blixen bárónő - soha nem kapta meg. Mindig úgynevezett megosztó személyiség volt, de most, mikor már csak a művei vannak velünk, végül elfoglalhatja helyét a legnagyobbak között. Ezt a célt szolgálja ez az előadás is, mely Blixen életének különös eseményeit eleveníti meg.

Nils Peter Juel Larsen (1942-), aki ismert rádiós dokumentarista és író, hiteles, első kézből megismert történetet mesél el. Igazi játék irodalomról, színházról, érzésekről, világokról, tehetségről, szenvedélyről. És mindez kiváló színészekkel egy stúdiószínházi szalonban.

Eredeti dán színdarabot professzionális magyar színházban még nem mutattak be. Filmekből készültek előadások, (Ünnep) regény dramatizálások is előfordultak (Jame Teller: Semmi), de eredeti dán színdarab, melynek ez a legelső előadása, tehát világpremierje – még nem került színre Magyarországon.

Zene: Varga Judit
Munkatárs: Kiskádi Judit

Szereposztás

A BÁRÓNŐ 70 évesen Esztergályos Cecília
A BÁRÓNŐ fiatalon Dobra Mara
A TANÁR Széles Tamás
A KIADÓ Schnell Ádám

Stáblista

Rendező Kőváry Katalin
Munkatárs Németh Dóra
Díszlet Dőry Virág
Jelmez Dőry Virág

Helyszín

Centrál Színház
Budapest, 1065, Révay u.18.
Térkép
Ne használj papírt, ha nem szükséges! Az emailban kapott jegyeid — ha teheted — a telefonodon mutasd be. Köszönjük!