Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
BLIXEN BÁRÓNŐ SZERELMEI
Centrál Színház - Kisszínpad

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(8.9 / 10) - 735 értékelés alapján
  Leírás
Nils Peter Juel Larsen: Blixen bárónő szerelmei
Játék egy részben
Fordította: Kertész JuditMagyarországon Karen Blixen népszerű, regényeit nem könnyű beszerezni. Pedig Kertész Judit kiváló fordításában valódi élvezet a Hét fantasztikus történet, A sors anekdotái, vagy a Téli regék olvasása. És akkor még nem említettük a Volt egy farmom Afrikában-t, amelynek filmváltozata világszerte ismertté tette ezt a különös asszonyt. Úgy hírlik, hogy Hemingway, mikor megkapta a Nobel-díjat, azt mondta, Blixen jobban megérdemelte volna. De Karen Blixen - a férje után Blixen bárónő - soha nem kapta meg. Mindig úgynevezett megosztó személyiség volt, de most, mikor már csak a művei vannak velünk, végül elfoglalhatja helyét a legnagyobbak között. Ezt a célt szolgálja ez az előadás is, mely Blixen életének különös eseményeit eleveníti meg.

Nils Peter Juel Larsen (1942-), aki ismert rádiós dokumentarista és író, hiteles, első kézből megismert történetet mesél el. Igazi játék irodalomról, színházról, érzésekről, világokról, tehetségről, szenvedélyről. És mindez kiváló színészekkel egy stúdiószínházi szalonban.

Eredeti dán színdarabot professzionális magyar színházban még nem mutattak be. Filmekből készültek előadások, (Ünnep) regény dramatizálások is előfordultak (Jame Teller: Semmi), de eredeti dán színdarab, melynek ez a legelső előadása, tehát világpremierje – még nem került színre Magyarországon.

Zene: Varga Judit
Munkatárs: Kiskádi Judit
  Szereposztás
A BÁRÓNŐ 70 évesen 
Esztergályos Cecília 
A BÁRÓNŐ fiatalon 
Dobra Mara 
A TANÁR 
Széles Tamás 
A KIADÓ 
Schnell Ádám 
  Stáblista
Rendező 
Kőváry Katalin 
Munkatárs 
Németh Dóra 
Díszlet 
Dőry Virág 
Jelmez 
Dőry Virág 
  Galéria
Kattints a képre a nagyításhoz!
  Jegybemutatásról
Az emailban kapott jegyeid — ha teheted — a telefonodon mutasd be.
Ne használj papírt, ha nem szükséges! Köszönjük!
  Cím
  Hogy tetszett?
A Hozzászólások modul a Facebook rendszerét használja. A vélemények megtekintéséhez és írásához jelentkezz be Facebookra, és tölts újra ezt az oldalt!
A Hozzászólások modul a Facebook rendszerét használja. Ez a funkció Firefox böngészőn nem működik. A vélemények megtekintéséhez és írásához kérlek töltsd le az ingyenes Chrome böngészőt, ott jelentkezz be Facebookra, és nézz vissza erre az oldalra!