Töltjük rögvest!
 
 

Last minute jegyek már 21:00 órától!

Nyertünk neked három órát!
A "PRICELESS" kódot használva már most vásárolhatsz holnap estére félárú színházjegyet! Kuponkódot alapvetően a Mastercard Priceless Specials-on keresztül szerezhetsz pontokért, ám most erre sincs szükséged: a kuponkód mezőt előre kitöltjük neked, így elég az érvényesítés gombra kattintanod vásárláskor! Próbáld ki most! A promóció részleteiről itt olvashatsz bővebben.

TAMÁSI ZOLTÁN: A ZLÍNI BŐRÖZŐ
Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház - Jurányi Kamaraterem

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(8.6 / 10) - 403 értékelés alapján
  Leírás
Bruscon Színház

Tamási Zoltán: A zlíni bőröző
egy történet mozaikdarabkái1914-ben, Tomas Batát, a cipőgyárost, sikerekben gazdag munkájának elismeréseként, Zlín díszpolgárává választották. Tomas Bata, szerető felesége kíséretében kilépett házának kapuján és elindult a Városháza díszterme felé, hogy részt vegyen díszpolgárrá avatásának hivatalos ceremóniáján, ám ott rettenetes megrázkódtatás érte.

A történet gyökerei 1894-be nyúlnak vissza, amikor a Bata testvérek Zlínben megalapították a Bata Shoe Company-t, és ezzel lerakták a későbbi világmárka birodalom alapjait. Néhány év múlva az üzem gyárrá, az alkalmazottak száma húszról, háromszázra bővült, és munkába lépett Mila Pasek, egy szimpatikus és törekvő fiatalember. Nem sokkal később a legkisebb Bata testvér, Milos rejtélyes körülmények között, nyomtalanul eltűnt…

A történetet a korabeli bírósági jegyzőkönyvek, tanúvallomások, Mila Pasek saját feljegyzései, korabeli újságcikkek, levéltári dokumentumok, valamint a Bata család levelezései, visszaemlékezései alapján rekonstruáltuk.

Az előadás ideje: 90 perc, szünet nélkül

Zene – Monori András
Fény – Csáki Rita
Hang – Makray Gábor
A rendező munkatársa: Farkas Bea
  Szereposztás
Thomas Bata, cipőgyáros 
Tamási Zoltán 
Anna, a felesége 
Álmosd Phaedra 
Jana Svoboda, a titkárnője 
Gera Marina 
Jan Bata, az öccse  
Jáger Szabolcs 
Helena, Jan felesége  
Gergely Katalin 
Milos Bata, a legkisebb testvér 
Bródy Norbert 
Mila Pasek, cipőfelsőrész készítő munkás 
Oldal István 
Sonja, a lányuk 
Sipos Vera 
Jirka Slacek, betanított munkás, Jakub Rohas, építkezési vállalkozó 
Orbók Áron 
Pavel Darbak, rendőrfőhadnagy 
Bodor Géza 
  Stáblista
Rendező 
Tamási Zoltán 
Díszlet 
Oldal István 
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyet nyomtasd ki, és vidd magaddal papíron. A színházak ugyanis így fogadják el a jegyed érvényesnek, és neked is így a legegyszerűbb és leggyorsabb!

Ha mégsem tudsz nyomtatni, ne aggódj, nem fogsz lemaradni az előadásról, a legtöbb színházunk valamennyire rugalmas ezügyben. Az általad választott színháztól még nem kaptunk pontos információt a jegynyomtatással kapcsolatban, így kérjük, náluk érdeklődj!
  Cím
  Hogy tetszett?