Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
KORTÁRS KOREOGRÁFUSOK ESTJE XV.
Nemzeti Táncszínház - Színházterem

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(8.8 / 10) - 1021 értékelés alapján
  Leírás
Az Alapítvány 1998-ban hozta létre a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával a Koreográfus Stúdiót, amely lehetővé tette a „koreográfusi műhelymunka” beindítását az Operaházban. Azóta is segíti és egyengeti a fiatal tehetségek útkeresését, egyéni, új stílusuk megtalálását. Alapítványunk a minden évben megrendezett est keretén belül lehetőséget teremt a koreografálni szándékozó fiatal táncművészeknek és a Magyar Táncművészeti Főiskola hallgatóinak a kibontakozásra. (Többek között itt kezdett alkotni Lukács András is, aki elsőként nyerte el tavaly a Seregi László díjat.)

Produkciónkkal továbbra is kísérleti jellegű, új értékeket kívánunk felmutatni. 2014-ben már tizenötödik alkalommal kerül sor a Kortárs Koreográfusok estje megrendezésére.

Fontos, hogy a Magyar Nemzeti Balett együtteséből és a Táncművészeti Főiskola hallgatóiból kinőhessen egy ifjú koreográfus nemzedék, mert a klasszikus balett technikára épülő, új koreográfiák idővel bővíthetik az Együttes repertoárját.

A koreográfusi műhelymunka keretében olyan alkotások születtek, amelyek azóta méltán képviselték alkotójukat nemcsak a vidéki turnékon, hanem a Magyar Állami Operaházban, a Művészetek Palotájában, a Nemzeti Táncszínházban, a Thália Színház színpadán és más, nemzetközileg ismert táncszínpadokon is (Kanada, Finnország, Németország, Olaszország, Portugália, Prága, stb).

Legyen vendégünk, és fogadja szeretettel a fiatal alkotókat!
Hágai Katalin
a Kuratórium elnöke
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Ez emailben kapott elektronikus utalványt kinyomtatva és a pénztárban bemutatva fogod megkapni a jegyed, amivel bemehetsz az előadásra.

Ha nem szeretnél, vagy nem tudsz nyomtatni, a Nemzeti Táncszínházban elég, ha az utalvány azonosítóját bemondod a pénztárban.
  Cím
  Hogy tetszett?