1 Válassz előadást

2 Válassz jegyeket

3 Add meg az adataid

4 Fizess online
 Töltjük rögvest!
MÁRKUSZÍNHÁZ: AZ ÉGIG ÉRŐ FA
MU Színház - Színházterem
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga:
8.4 / 10
643 értékelésből
Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a   Főoldalon!
MárkusZínház: Az égig érő fa
Benedek Elek nyomán

Gyerekeknek és az őket kísérő felnőtteknek, 45 percbenAz öreg király egyetlen leányát hirtelen forgószél ragadja el. Az egész birodalmat nyeri el, aki visszahozza és még a kezivel is számolhat, de számtalan herceg, lovag veszik oda a feladatban. Jánoska az egyetlen, aki a háromfejű sárkányt legyőzve hazaviheti Gyöngyvirág királykisasszonyt. A király boldog, halni sincs már kedve, hisz minden jó véget ér.

Játsszák: Vajda Zsuzsanna, Pilári Lili/ Pilári Áron, Pilári Gábor

A MárkusZínház 1987 óta sikeresen működő bábszínház. Létrejöttében meghatározó szerepe volt annak, hogy - a 80-as évek vége felé - kiléptek az állami bábszínházi keretek közül és külföldi tanulmányútra indultak, hogy betekintést nyerjenek az európai bábszínházi életbe, megismerjék a tradicionális bábjátékot és az új utakat kereső bábművészek munkáit, alkotásait. Feladatuknak tartják:

• közvetíteni a mese üzenetét a jelenkor embere számára. Magyar klasszikus írók által alkotott művekből és a magyar népmesekincsből választanak témát előadásaikhoz.
• Megidézni a régi mesemondók idejét, és a politizáló-szókimondó vásári bábjátékost
• Kapcsolatot keresni a társművészetekkel, együtt alkotni napjaink kortárs zeneszerzőivel, képzőművészeivel, bábszínházi keretek között és más formában.
• olyan színházi előadásokat létrehozni, mely a család minden tagját megszólítja: pici kortól a felnőttekig kínálva tartalmas szórakozási lehetőséget.
• Interaktív játékkal újjáéleszteni az együtt játszás örömét.

Helyszín

MU Színház
Budapest, XI., Körösy József u. 17.
Térkép
Ne használj papírt, ha nem szükséges! Az emailban kapott jegyeid — ha teheted — a telefonodon mutasd be. Köszönjük!