1 Válassz előadást

2 Válassz jegyeket

3 Add meg az adataid

4 Fizess online
 Töltjük rögvest!
ODÜSSZEUSZ SZEMETESLAPÁTON
Bárka Színház - Stúdió
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga:
10.0 / 10
2 értékelésből
Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a   Főoldalon!
Dugóhúzó Odüsszeusz kalandjai a Bárkában – Philippe Genty: Odüsszeusz szemeteslapátonCsaládi színház Odüsszeusz történetéről, különleges adaptációban, háztartási eszközökkel (dugóhúzó, szemeteslapát, habverő, hajszárító), a Bárka három színészével (Dévai Balázs, Jerger Balázs, Szorcsik Kriszta), akik báboznak és kellékként is használják az említett tárgyakat, mindez csodálatos zenével és humorral kísérve.
Az előadás nemcsak a legfiatalabbakhoz szól, hanem kamaszoknak, egyetemistáknak, felnőtteknek egyaránt. Emlékezetes közös családi szórakozás.
Az előadás a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében kerül bemutatásra; a Bárka Színház, a Budapesti Tavaszi Fesztivál és a Francia Intézet koprodukciójaként.

Philippe Genty és Mary Underwood a Bárka három színészével Homérosz Odüsszeiá-ja nyomán különleges tárgyszínházi előadást hoz létre, melyben háztartási eszközök „szereplésével” mesélik el az örökzöld történetet, elsősorban gyerekeknek, de megkapó látványvilága és az emberi lét alapkérdéseit föltevő gondolatisága (határok, menekülés, száműzetés, hűség) felnőttek számára is élvezetessé teheti az előadást. Igazi családi színház, akár „Együtt a család!” is lehetne a szlogenünk.
Philippe Genty (1938 -) a francia színházi élet legendás, több műfajt egyesítő alkotóinak egyike, rendező, koreográfus és bábművész, aki pályáját képzőművész-grafikusként kezdte, 1967-ben megalapította Compagnie Philippe Genty néven saját társulatát, amely eleinte főleg bábszínházi kísérletezéssel foglalkozott, de kezdettől fogva tágította a műfaji kereteket, és a vizualitás, a mozgás, a zene és a tárgy animáció ötvözésére törekedett.
A darabot életre keltő színészek, Szorcsik Kriszta, Dévai Balázs és Jerger Balázs már nem először dolgoznak együtt a francia társulattal, 2013 májusában már belekóstolhattak a „Genty – világba”, így nem csoda, ha örömmel vállalták ezt a különleges felkérést is.
Szorcsik Krisztától nem állnak távol a gyermekelőadások, évek óta tagja a Meseladik csapatának, ahol a gyerekek a fantáziájukkal, színház-teremtő kreativitásukkal és szárnyaló képzeletükkel apró előadásokat hoznak létre.
Dévai Balázs 2006 óta a Bárka tagja, előtte láthattuk a Katonában és a Maladype Társulatban is, de a hangja is ismerősen csenget, hiszen számtalan sorozat- és filmsztárt szinkronizál.
Jerger Balázs, a Kaposvári Egyetem végzős hallgatója, a Bárka Színházban tölti gyakorlatát, és olyan nagysikerű darabokban kapott szerepet, mint az East Balkán vagy A harmadik hullám.
PHILIPPE GENTY - ODÜSSZEUSZ SZEMETESLAPÁTON

Bemutató: 2014: március 29. 19:00
Szereplők: Szorcsik Kriszta, Dévai Balázs, Jerger Balázs e.h.
Rendező: Philippe Genty és Mary Underwood
Asszisztens: Simon T Rann

Szereposztás

Színész Szorcsik Kriszta
Színész Dévai Balázs
Színész Jerger Balázs

Helyszín

Bárka Színház
Budapest, 1082 Budapest, Üllői út 82.
Térkép
Ne használj papírt, ha nem szükséges! Az emailban kapott jegyeid — ha teheted — a telefonodon mutasd be. Köszönjük!