Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
MITEM - HOVÁ? MERRE?
Nemzeti Színház - Gobbi Hilda Színpad

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(6.4 / 10) - 17 értékelés alapján
  Leírás
Hüseyin Alp Tahmaz: Hová? Merre?
rendező: Volkan Özgömeç
Török Állami Színházak/Ankara Állami Színház, Törökország
2 óra 20 perc egy szünettel- török nyelven magyar felirattalA “Merre?” (“Nereye?”) egy humanitárius dráma, amely rávilágít a világ egyik legégetőbb problémájára, amit hajlamosak vagyunk szőnyeg alá söpörni. Ez pedig nem más, mint az illegális kivándorlás. Menekültek százezrei halnak meg világszerte. Ők azok a hontalanok, akik idegen országban keresnek menedéket, mert hazájukban nem rendelkeznek az élethez való alapvető jogokkal. Ők azok a százezrek, akik menekülnek a háború, a betegségek, a gyilkosok elől, ők azok a mellőzöttek, akiket kivet magából a mágnások kapitalista rendszere.

...Magányosak és elszántak, menekülnek, és sokszor már azt sem tudják, hogy kicsodák is ők valójában… Tulajdonképpen ők mi vagyunk… Mi mindannyian… Mindez rólunk szól.

A darab egy bizonytalan sorsú menekültcsoport története egy kamion vontatójában. Köztük van Iszmail és barátja Kemál, akik a gazdasági háború áldozatai, valamint Husszein, aki a nyomor, a rettegés (terror) és a morális nyomás elől fut; Ahmed, aki a háború elől menekül, és gyermekével a karján, a némaságot fogadó Zara…

Hüseyin Alp Tahmaz
WHERE TO?
Directed by: Volkan Özgömeç
Turkish State Theaters, Ankara State Theater
2h 20’ with intermission

Language: Turkish with Hungarian subtitles

Díszletterv/Set design: Murat GÜLMEZ; Jelmezterv/Costume design: Özlem KARABAY; Fényterv/Light design: Zeynel IŞIK; Hangszerelés/Music layout: Can ATİLLA;

Színészek/Actors:
Bülent ÇİFTÇİ, Şevki ÇEPA, Cebrail ESEN, Sedat KEÇECİ, Esma ÇANKAYA, Acan Ağır AKSOY, Özlem DEDE, Celal Murat USANMAZ, M.Çağatay KESER, Önder YILDIZ, Sedat ANAR.
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Ez emailben kapott elektronikus utalványt kinyomtatva és a pénztárban bemutatva fogod megkapni a jegyed, amivel bemehetsz az előadásra.

Ha nem szeretnél, vagy nem tudsz nyomtatni, a Nemzeti Színházban elég, ha bemondod az utalvány azonosítóját vagy bemutatod okostelefonon a pénztárban.
  Cím
  Hogy tetszett?