Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
MOZDULAT100+
Nemzeti Táncszínház - Refektórium

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(8.8 / 10) - 1059 értékelés alapján
  Leírás
Mozdulat100+ az Orkesztika Alapítvány szervezésében

Inspirációk-reflexiók a több mint 100 éves magyar modern tánc – a MOZDULATMŰVÉSZET – ismert műveire A Mozdulatművészet 1912-ben induló, huszadik századi, máig vezető modern tánc mozgalom Magyarországon, mozdulatművészet és mozgásművészet elnevezésekkel. Dr. Dienes Valéria használta elsőként a német „bewegungskunst” fordításaként, valamint teoretikus okokból, szemben a mozgásművészet elnevezéssel. Ezt a hagyományt gondozza az Orkesztika Alapítvány. Mostani estünk egy kísérlet. Az inspiráció témájában a 4 őselem (tűz, víz, levegő, föld), és az eredeti koreográfiák (E. Kovács Éva – Elemek táncszvit 1943–1946).

Különösen érdekes szempontok: egy mai alkotó, hogyan és miképp reagál a mozdulati anyagra? Milyen hagyományos témák fogják meg? Mi lesz a kiindulása? Képek? Mozdulatelemek? Témák? Ezt vizsgáljuk meg a program keretében.

I. rész:
Eredeti koreográfia: E. Kovács Éva
Rekonstrukció: Fenyves Márk, Pálosi István

II. rész:
Koreográfia: Kulcsár Noémi
  Stáblista
Koreográfia 
Kulcsár Noémi 
  Jegynyomtatásról
Ez emailben kapott elektronikus utalványt kinyomtatva és a pénztárban bemutatva fogod megkapni a jegyed, amivel bemehetsz az előadásra.

Ha nem szeretnél, vagy nem tudsz nyomtatni, a Nemzeti Táncszínházban elég, ha az utalvány azonosítóját bemondod a pénztárban.
  Cím
  Hogy tetszett?