1 Válassz előadást

2 Válassz jegyeket

3 Add meg az adataid

4 Fizess online
 Töltjük rögvest!
JÁSZAI JÁTSZÓ: HOLLE ANYÓ
Jászai Mari Színház, Népház - Színházterem
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga:
8.7 / 10
330 értékelésből
Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a   Főoldalon!
Holle anyó
Musical
A Cervinus Teátrum előadása.Eljuthat-e valaha a vasfogú bába Holle anyó mesebirodalmába? Miért változnak át békává az aranyak a kincsesládában? Megtudja-e a két mihaszna és mosdatlan béres, mit tesz a hideg víz?
Az északi mondakörön alapuló történetet a szarvasi Cervinus Társulat felkérésére 2013-ban fiatal alkotók gondolták újra. Családi mesemusical született, mely minden korosztály számára tartogat mondanivalót. A szorgalmas lány és az elkényeztetett mostohatestvér szolgálatának és bérének történetét két csetlő-botló béreslegény teszi mókás kalanddá a gyerekek számára. A fiataloknak a szép Ágica és az árva Jakup szerelmének története ad módot az elábrándozásra. Felnőtt fejjel pedig érdemes elgondolkodni a mindenért a körülményeket hibáztató vasfogú bába, valamint a bölcs türelemmel szorgoskodó Holle anyó életpéldáján.

A szövegkönyv szerzője, Belinszki Zoltán így vélekedik erről: "- Minden jó történetnek van aktualitása. Számomra a Holle anyó ma azokról az emberekről szól, akik nem termelik újra a saját válságukat, nem okolnak mindenért másokat, inkább következetesen járják az útjukat és kitárják szívüket az apró örömök előtt. Szeretném, ha mi sem mennénk el durcás képpel a sürgető kemencéink, kínáló almafáink mellett..."

A darabot a Pozsonyban végzett rendező, Varga Viktor álmodta színpadra, Gulyás Levente lendületes zenéjével és Vári Bertalan koreográfiáival. Ivan Branicky díszletei között egy modern látványvilágú, izgalmas produkció mutatja meg, milyen lehet az ízig-vérig közép-európai Holle anyó.

Közreműködik:
Ágica: Eva Javorská
Jakub: Polák Ferenc

Szövegkönyv: Belinszki Zoltán

Szereposztás

Holle anyó Dr. Dósa Zsuzsa
Mostoha Kolti Helga
Ágica Tatár Bianka
Csúnya lány Liszi Melinda
Jakub Vadász Gábor
Márkó Benkő Géza
Mirkó Gulyás Attila

Stáblista

Rendező Varga Viktor
Koreográfia Vári Bertalan
Zene Gulyás Levente

Helyszín

Jászai Mari Színház, Népház
Tatabánya, 2800, Népház u. 5.
Térkép
Ne használj papírt, ha nem szükséges! Az emailban kapott jegyeid — ha teheted — a telefonodon mutasd be. Köszönjük!