Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
CAPELLA SAVARIA
Budapest Music Center - Budapest Music Center_

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
Capella Savaria és Nicholas McGegan: 'A két Mozart'A „svéd Mozart” – így nevezi Joseph Martin Kraust (1756-1792) a népszerűsítő irodalom. Az összevetés tulajdonképpen megállja a helyét: nem csak az életkor köti össze a két zeneszerzőt (Kraus Mozarttal egy évben született és mindössze egyetlen esztendővel élte őt túl), hanem az a tény is, hogy Haydn a sok kortárs közül kettőjüket tartotta zseniális, eredeti alkotóművésznek. Kraus valóban egyike volt a 18. század legtehetségesebb és legsokoldalúbb komponistáinak, darabjainak drámaisága, szenvedélyessége ma is megragadja a hallgatót. Életművének középpontjában színpadi alkotásai állnak, de hangszeres darabokat is nagy számban komponált, elsősorban zenekarra, illetve különböző kamarazenei együttesekre. A szimfónia műfaj egész életét végigkísérte, és noha mindössze 14 szimfóniáját ismerjünk jelen pillanatban, a kutatók feltételezik, hogy műveinek száma eredetileg jóval több lehetett.

A Capella Savaria a legrégebbi, korhű hangszereken játszó kamarazenekar Magyarországon, 1981-ben alakult Szombathelyen. Céljául a barokk és a klasszikus zene korhű előadását tűzte ki, felhasználva a kor dokumentumait. Hangszereik eredeti XVIII. századi mesterek munkái, vagy ezek másolatai. A zenekart Nicolas McGegan, „generációjának egyik legkitűnőbb barokk karmestere” vezényli (London Independent).

Műsor:

Joseph Martin Kraus: C-dúr szimfónia, VB138
Wolfgang Amadeus Mozart: C-dúr andante fuvolára, K. 315 –
Joseph Martin Kraus: c-moll szimfónia, VB140
- szünet -
Wolfgang Amadeus Mozart: G-dúr hegedűverseny, K. 216 –
Wolfgang Amadeus Mozart: g-moll szimfónia, K. 550 (első változat)

Bertalan Andrea - fuvola
Kalló Zsolt - hegedű
Capella Savaria - korhű hangszereken
Vezényel: Nicholas McGegan

nicholasmcgegan.com
www.capellasavaria.hu
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyet nyomtasd ki, és vidd magaddal papíron. A színházak ugyanis így fogadják el a jegyed érvényesnek, és neked is így a legegyszerűbb és leggyorsabb!

Ha mégsem tudsz nyomtatni, ne aggódj, nem fogsz lemaradni az előadásról, a legtöbb színházunk valamennyire rugalmas ezügyben. Az általad választott színháztól még nem kaptunk pontos információt a jegynyomtatással kapcsolatban, így kérjük, náluk érdeklődj!
  Cím
  Hogy tetszett?