Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
DISKURZUSMŰVÉSZ(T)ESTEK - GERGYE KRISZTIÁN TÁRSULATA
Bethlen Téri Színház - Színházterem

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
Gergye Krisztián Társulat előadása.

Gergye Krisztián alultáplált, szórakoztatóipari tevékenység-est sorozata, minden műfajtól függetlenül.A ’polihisztor’Gergye Krisztián táncos-koreográfus-rendező indította útjára új akció-performance sorozatát. Havonta egy alkalommal egy meghívott vendégelőadóval fordítja ki négy sarkából szó szerint és átvitt értelemben is a Bethlen téri színházteret, improvizál, kommunikál, agitál, véleményt formál...

Az est vendége: Tárnok Marica bábművész

Gergye Krisztián a kortárs táncélet egyik legmarkánsabb képviselője. Rendező, koreográfus, táncos és színész. Színpadi karrierjét tradicionális jávai táncosként kezdte, majd a hagyományt kortárs szemléletmóddal ötvözve egyedi, jellegzetes tánc- és testnyelvet alakított ki. 2001 óta készít önálló koreográfiákat, eleinte projekt-jelleggel, később állandó alkotótársakkal, majd saját társulata tagjaival.
A táncszínházi produkciókon túl társulata rendszeresen mutat be tér-specifikus performanszokat, a prózai- és a mozgásszínház műfaját újraértelmező koprodukciós előadásokat. A Nemzeti Színház tagjaként alkalmazott koreográfiákat is készít.

Tárnok Marica báb- és előadóművész, rendező, tagja volt a Független Színpadnak, a Budapest Bábszínháznak és a Tatabányai Jászai Mari Színháznak. A független kortárs előadó-művészet terén gyakran dolgozik az Ágens Társulattal, és 2004 óta tagja Gergye Krisztián Társulatának. Itt két saját, báb- és mozgásszínházi központú előadást hozott létre alkotótársként. Mindemellett számos iskolai és múzeumi foglalkozás vezetője. A Bethlen Téri Színházban már számos alkalommal találkozhatott vele a közönség, mint kortárs táncos, színész, bábművész, rendező, tartott foglalkoztatót, kézműves foglalkozást, színházi „kulisszajárást”.

További információ:
www.bethlenszinhaz.hu
www.gergye.org
  Stáblista
Vendég 
Tárnok Marica 
Koreográfia 
Gergye Krisztián 
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Ez emailben kapott elektronikus utalványt kinyomtatva és a pénztárban bemutatva fogod megkapni a jegyed, amivel bemehetsz az előadásra.

Ha nem szeretnél, vagy nem tudsz nyomtatni, a Bethlen Téri Színházban elég, ha az utalvány azonosítóját bemondod a pénztárban.
  Cím
  Hogy tetszett?