Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
HARCSA VERONIKA - GYÉMÁNT BÁLINT: LIFELOVER - A LEGÚJABB DALOK
Belvárosi Színház - Belvárosi Színház.

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(8.3 / 10) - 5821 értékelés alapján
  Leírás
Bármibe is fog Harcsa Veronika, produkciói mindig pozitív üzenetet hordoznak. Ugyanilyen töltésű az az üzenet, amelyet Gyémánt Bálint gitárossal alkotott kettőse küld a közönségnek, s amit új lemezük, egyben a koncert címe foglal össze: Lifelover – a legújabb dalok. Gyémánt Bálint telt, basszusokban gazdag gitárhangzása, illetve Harcsa Veronika sokszínű, helyenként hangszerszerű éneke teremti meg a zenekari hangzásélményt, amelyben looperek vannak még segítségükre.

A Lifelover-en hallható repertoárt közösen írták, a darabokra egyaránt jellemző a dalszerűség és a kreatív, improvizatív előadásmód. Mindkettejük számára izgalmas kihívást jelentett, hogy a puritán hangszerelés ellenére sokszínűvé, változatossá tegyék az anyagot. Az angol nyelvű, személyes ihletettségű szövegeket a korábbi lemezekhez hasonlóan itt is az énekesnő írta.

- Kezdetben Bálinttal csak örömzenélni álltunk ki, ám a színpadon megélt felszabadult kísérletezés hamar kedvet adott egy duóalbum elkészítéséhez. A kettesben folytatott műhelymunka érzékeny egyensúly, olyan szintű ráhangolódást, elmélyülést kíván, amit korábbi zenei munkáim során csak ritkán tapasztalhattam - nyilatkozta Harcsa Veronika.
- Mindkettőnkön nagyobb a felelősség, mintha teljes zenekarral állnánk a színpadon. Ebben a formációban többféle szerepet is betöltünk, hiszen mindketten szólisták, kísérők, ritmushangszeresek vagyunk egyszerre - mondta el Gyémánt Bálint.

Harcsa Veronika énekes (www.harcsaveronika.hu, www.facebook.com/harcsaveronika)
és Gyémánt Bálint gitáros (www.facebook.com/gyemantbalint) a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazz tanszékén voltak osztálytársak. Egyikük Brüsszelben, másikuk Oslóban tanult tovább, mégis egymás legfontosabb zenésztársai lettek. Együttműködésükhöz eddig két Fonogram-díj, öt lemez és számtalan fontos koncert kötődik. Kezdetben az énekesnő quartet-jében és a Bin-Jip nevű kísérleti elektronikus projektben zenéltek együtt, duóként két éve dolgoznak aktívan.
Közös lemezük, a Lifelover 2013 októberében jelent meg Magyarországon, Nyugat-Európában pedig 2014 márciusában került a boltokba a berlini Traumton Records gondozásában. Az énekesnőnek korábban nagy sikerrel jelentek meg lemezei Japánban, így természetesen a Lifelover is kiadásra került a tokiói Whereabouts Records gondozásában.
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyed mobilon vagy kinyomtatva is bemutathatod!
  Cím
  Hogy tetszett?