Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
MESTEREK ÉS TANÍTVÁNYOK: ENYEDI ÁGNES ÉS MESTEREI
Hagyományok Háza - Színházterem

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(9.4 / 10) - 98 értékelés alapján
  Leírás
„Gyermekkoromtól kezdve kiváló mesterek vesznek körül, akiknek nagyon sokat köszönhetek. Tizenegy évesen beiratkoztam a székesfehérvári zeneiskolába, ahol tíz éven keresztül Vakler Anna növendékeként olyan élményekben és szakmai munkában volt részem, ami megkérdőjelezhetetlenné tette számomra, hogy népdalénekes legyek. Anna mellett rengeteg tanácsot, lehetőséget, támogatást kaptam és kapok a mai napig Kallós Zoltántól. Ők azok, akik mindig nagy figyelemmel és szeretettel követik pályafutásomat, és akiknek véleményére és segítségére minden helyzetben számíthatok. Nekik is köszönhető az, hogy az elmúlt években Erdély számos vidékére, falujába eljutottam népdalokat gyűjteni, valamint az, hogy ma már magam is népiének-tanárként dolgozhatom.

Koncertünkön több generáció közös örömzenélését és éneklését tervezzük. A koncerten megszólalnak olyan falusi énekes asszonyok, akiket mindannyian mestereinknek tekintünk. Kallós Zoltánnal és Vakler Annával, valamint énekes tanítványaimmal közösen és külön-külön is megszólalunk.” (Enyedi Ágnes)

Közreműködők: Enyedi Ágnes, Kallós Zoltán, Vakler Anna, Dezsőné Kádár Erzsébet magyarszováti és Eke Péterné Simon Mária buzai énekes asszony, a Hermann László Zeneművészeti Szakközépiskola (Székesfehérvár) növendékei, a Tázló együttes, a Magyar Állami Népi Együttes zenekara Pál István Szalonna vezetésével

Enyedi Ágnes a székelyföldi Gyergyószentmiklóson született, gyerekkora meghatározó élménye a bonchidai nagyszülőknél töltött szünidők, így a népi kultúra, az erdélyi népdalok a bölcsőtől kezdve körülölelik. Bár hegedülni is tanult nyolc évig, viszonylag korán világossá vált számára, hogy a népdaléneklés lesz választott hivatása. Már tanulmányai kezdetén megtapasztalhatta az egyéni és a csoportban való éneklés élményét mestere, Vakler Anna vezetésével. A Kisguzsalyas énekegyüttes tagjaként számos versenyen ért el sikeres eredményeket, valamint a Bakony népzenei együttessel is részt vett Székesfehérvár népzenei életében. Hamar felfigyelt rá Kallós Zoltán Kossuth-díjas néprajzkutató, aki hosszú évek óta tanácsokkal látja el, lemezeken való éneklésre kérte fel, valamint több alkalommal fellépési lehetőségeket és múzeumi gyakorlati munkát is biztosított számára.

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem angol és néprajz szakán végzett, jelenleg a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem népi ének szakos hallgatója, valamint a székesfehérvári Hermann László Zeneművészeti Szakközépiskola tanára.

Rendszeresen gyűjt népdalokat idős, de még énekelni tudó asszonyoktól és férfiaktól Erdély számos településén, a megismert énekesekhez, amikor csak teheti, visszajár. 2009 szeptemberében jelent meg szólólemeze Gerlemadár szerelmével – Erdélyi magyar népzene címmel a Fonó Budai Zeneház gondozásában. 2009-ben meghívást kapott a Magyar Állami Népi Együttes Édeskeserű című műsorába, azóta az együttes más műsoraiban is gyakran közreműködik helyettesként. 2013 őszén három és fél hónapon keresztül turnézott Észak-Amerikában az együttes Magyar rapszódia – Amerika műsorának szólóénekeseként. 2011 tavasza óta a Duna Művészegyüttes egyik meghívott szólóénekese. Énekelt a Tatros együttesben; a moldvai zenét játszó Zurgó együttesben, jelenleg a Magos és a Tázló együttesek énekese. 2009-ben Népművészet Ifjú Mestere állami kitüntetést, 2011-ben Junior Prima díjat kapott magyar népművészet és közművelődés kategóriában.

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem angol és néprajz szakán végzett, jelenleg a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem népi ének szakos hallgatója, valamint a székesfehérvári Hermann László Zeneművészeti Szakközépiskola tanára.
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Ez emailben kapott elektronikus utalványt kinyomtatva és a pénztárban bemutatva fogod megkapni a jegyed.

Ha nem szeretnél, vagy nem tudsz nyomtatni, a Hagyományok Házában elég, ha az utalvány azonosítóját bemondod a pénztárban, vagy felmutatod a vásárláshoz használt bankkártyát.
  Cím
1011 Budapest, Corvin tér 8. Kattints ide a térkép megjelenítéséhez
  Hogy tetszett?