1 Válassz előadást

2 Válassz jegyeket

3 Add meg az adataid

4 Fizess online
 Töltjük rögvest!
KÁVA: FÓRUM14 - 1. NAP - SZÍNHÁZI NEVELÉSI SZAKMAI TALÁLKOZÓ ÉS ELŐADÁSOK
MU Színház - Színházterem
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga:
8.4 / 10
643 értékelésből
Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a   Főoldalon!
Káva Kulturális Műhely: fórum14 - színházi nevelési szakmai találkozóA résztvevők létszáma: max. 60 fő/program
A FOGLALÁSOKAT MÁRCIUS 5-ÉN 20:00 ÓRÁIG TUDJUK FENNTARTANI. MÁSNAPRA A FOGLALÁSOKAT TÖRÖLJÜK, HOGY A FELSZABADULÓ JEGYEK MEGTALÁLJÁK GAZDÁJUKAT.

2014. március 7-9. között hazai társulatok és szakemberek, valamint a kapcsolódó szakmai területek néhány képviselőjének részvételével valósul meg a Káva Kulturális Műhely szervezésében egy szakmai rendezvény, mely a színházi nevelés különböző műfajait hivatott bemutatni, értelmezni.

PROGRAM:

március 7. péntek

09.30-11.15
Szkéné Színház: Kő, papír, olló
Osztályterem-színházi előadás középiskolásokkal

11.15-12.15
Káva Műhely
Szakmai beszélgetés az előadás kapcsán

13.00-14.00
MU Színház Nagyterme
Kompánia Színházi Társulat: Sári, Samu és a titok
interaktív mese

14.00-15.00
MU Színház Nagyterme
Szakmai beszélgetés az előadás kapcsán

15.15-16.45
Káva Műhely
Reflektálás, vita a Színházi nevelési programok kézikönyvében (Bethlenfalvy Ádám – Cziboly Ádám) felvetett kérdések közül néhányra.

16.55-18.30
Káva Műhely
D’un 11 Septembre á L’autre („Egyik szeptember 11-ről a másikra”) - dokumentumfilm

18.45-21.15
MU Színház Nagyterme
RÉV Színházi és Nevelési Társulat: Zakkant
tantermi színházi előadás 9. osztályos tanulókkal

21.15-22.15.
Káva Műhely
Beszélgetés az előadás kapcsán

MÁRCIUS 7. PÉNTEK
09.30-11.15
Szkéné Színház - Kő, papír, olló
Osztályterem-színházi előadás középiskolásokkal

„Elsőben bejött hozzánk egy nő, akit amúgy védőnőnek hívtunk, mert később ő beszélt nekünk arról, hogy használjunk óvszert, ha szükség van rá, na és azt kérte tőlünk, hogy írjuk le egy papírra, hogy mik akarunk lenni, meg hogy hol akarunk tartani tíz év múlva, gyerek, lakás, ilyenek. Egy darabig csak ültem a papír felett, láttam, hogy a többiek így irkálnak, végül valamit én is odaírtam, valami olyasmit, hogy: „Helló, hogy vagy, üdvözöllek a múltból, most már biztosan tudod, hogy mit akarsz csinálni”.
Az előadás három középiskolás diák barátságán keresztül ábrázolja azt a folyamatot, ahogy a pályaválasztás felé közeledve fokozatosan szembesülnek homályos jövőképükkel. Történetük során elérkeznek ahhoz a pillanathoz, amikor kénytelenek döntést hozni. Ezen a ponton kezdődik a résztvevő diákokkal a közös játék. A szereplők dilemmáit együtt dolgozzuk fel, megteremtve a lehetőséget, hogy a tanulók, - a szereplők sorsán keresztül - önmagukról, jövőképükről beszélhessenek, játszhassanak.
Színészek: Keresztény Tamás, Ötvös András, Stork Natasa
Dramaturg, drámafoglalkozás: Végvári Viktória
Író, rendező: Pass Andrea
Támogatók: EMMI, FÜGE- Polgár Krisztina Emlékalap, Szkéné Színház

11.15-12.15
Káva Műhely
Szakmai beszélgetés az előadás kapcsán
Moderátor: Gyombolai Gábor

13.00-14.00
MU Színház Nagyterme
Kompánia Színházi Társulat: Sári, Samu és a titok
interaktív mese

A Kompánia Színházi Társulat - Sári, Samu és a titkok című drámafoglalkozására vár benneteket, ahol az álmoké lesz a főszerep. Megtudhatjuk, mi is történik, ha elhanyagoljuk az álmainkat, vagy épp ha túlságosan sokat foglalkozunk velük.
Anya, apa, Sári és Samu Észtországban laknak egy lakótelepen. Ők segítenek nekünk, álomkutatóknak kideríteni, kinek az elhanyagolt álma lehet az a tüskés szörnyeteg, aki Tallin utcáin ijesztgeti a járókelőket.
A hétköznapi élet kalandjai mellett a család minden tagjának van egy másik élete: egy titkos világa, ahová időről időre ellátogat. Samu bebújik az asztal alá és máris Varázsországba jut, ahol nagy varázslóként kedve szerint alakíthatja az ott lakó állatok életét. Sári egyszerre nyomja meg a lift összes gombját, és a lift az égbe emelkedik, ahol már várják barátai, a repkedésre mindig kapható felhőbalerinák. Apa, aki amúgy kövérkés, lusta ember, titkos életében legyőzhetetlen sportoló, ha a hátsó ajtón száll ki a kocsiból. Anya, a boltból jövet a kiserdőben belép egy láthatatlan ajtón és a palotájában találja magát, ahol udvaroncai - gyerekkori játékai - királynőnek szólítják, és hűségesen szolgálják.
De míg Sári, Samu és szüleik gond nélkül osztják meg idejüket titkos és igazi életük között, a házmester már nem tud kiszabadulni az álmaiból, és emiatt teljesen elhanyagolja a munkáját. Rossz szemmel nézi ezt a házban lakó gonosz író, aki már rég elfelejtette a gyerekkori álmait, és nem tűri a rendbontást.
A foglalkozás Andrus Kivirähk észt kortárs író gyerekregényéből készült. A szerző Észtország egyik legtehetségesebb és legeredetibb fiatal írója.

14.00-15.00
MU Színház Nagyterme
Szakmai beszélgetés az előadás kapcsán
Moderátor: Lipták Ildikó

15.15-16.45
Káva Műhely
Reflektálás, vita a Színházi nevelési programok kézikönyvében (Bethlenfalvy Ádám – Cziboly Ádám) felvetett kérdések közül néhányra. E programunk még egyeztetés alatt áll, pontosítjuk a témát/témákat az elkövetkező hetekben.

16.55-18.30
Káva Műhely
D’un 11 Septembre á L’autre („Egyik szeptember 11-ről a másikra”)
Dokumentumfilm egy francia művészeti projektről, amelyben Arnaud Meunier rendező 5 profi színész és 44 külvárosi középiskolás fiatallal workshopokon keresztül állít színpadra egy előadást a 2001. szeptember 11-i tragédia 10. évfordulójára. Az előadást végül Párizs egyik legnagyobb színházában, a Theatre de la Ville de Paris-ban mutatják be.
A filmet angol felirattal vetítjük.

18.45-21.15
MU Színház Nagyterme
RÉV Színházi és Nevelési Társulat: Zakkant
tantermi színházi előadás 9. osztályos tanulókkal

Zakkant című tantermi színházi előadásunk a barátság, árulás, manipuláció, lelkiismeret furdalás, a hatalom kiszolgálása, kiszolgáltatottság, segítő szándék és a legrosszabb végkifejlet motívumaira épül. Színházi előadásunk és az ahhoz kapcsolódó foglalkozás ezek mentén kalauzolja a gyerekeket William Shakespeare Hamletjének világába. Az eredeti mű mellett Tom Stoppard Rosencrantz és Guildenstern halott című drámája is segít, hogy több szemszögből végigkísérjük, és együtt gondolkodva megvizsgáljuk a főszereplő két "barátjának", Rosencrantznak és Guildensternnek történetét és halálát. A 90 perces színházi rész és az időben megegyező feldolgozó foglalkozás meg-megszakítva váltogatja egymást. Bizonyos jelenetek után megállítjuk és át/megbeszéljük a történéseket a diákokkal. A közös gondolkodás és a válaszok megtalálása a történetre is kihatással van.
Korosztály: Foglalkozásunkat 9-10. osztályos tanulóknak ajánljuk.
Fókusz: Hogyan jutunk el a legjobb baráti szándéktól az árulásig?
Játszók: Bálint Bernadett, Balla Richárd, Nagy Zsolt, Szántó Dániel, Varju Nándor
Foglalkozásvezető: Varju Nándor
Rendező: Korányi Bálint

21.15-22.15.
Káva Műhely
Beszélgetés az előadás kapcsán
Moderátor: Hajós Zsuzsa

Helyszín

MU Színház
Budapest, XI., Körösy József u. 17.
Térkép
Ne használj papírt, ha nem szükséges! Az emailban kapott jegyeid — ha teheted — a telefonodon mutasd be. Köszönjük!