Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
„THERE’S AN ELEPHANT IN EVERY ROOM”- A SÍN KULTURÁLIS KÖZPONT ÉS FÜLÖP LÁSZLÓ BEMUTATJA
Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház - Jurányi Színházterem

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(8.6 / 10) - 496 értékelés alapján
  Leírás
Fülöp László és a SÍN Kulturális Központ bemutatja: “there’s an elephant in every room…”
(absztrakt / tánc / színház )Csontvázak a szekrényben, elefántok a szobákban, nem beszélve arról az átkozott gerendáról a szememben, és hogy a bagoly szerint a veréb nagyfejű… na, meg hogy csak-csak törjük azokat a korsókat egymás után, miközben a sánta kutya beelőz balról, az pedig biztos, hogy egy fecske nekem semmire sem elég… és vehetsz rózsát tövis nélkül, de akkor az is benne lesz az árban… Meg kéne végre találni azt a szürke szamarat – jelen esetben elefántot – ebben a sűrű ködben, elcsípni két pislogás, homlokráncolás, nyelés, sóhajtás vagy ajakbiggyesztés között. Na, akkor talán végre helyükre kerülhetnének a dolgok… talán…

Társas megismerés, társas befolyásolás, önigazolás, empátia, agresszió, előítéletek és félelmek… Milyen tanult folyamatok gyakorolnak hatást az egyén vágyaira, önmagáról kialakított képére, értékrendjére? Miért kerülnek az elképzeléseink gyakran távol a tényleges tetteinktől? Mennyiben beszélhetünk objektív szinten önállóságról vagy szabad akaratról? Mekkora mértékben határoz meg minket a közeg, környezet, amiben élünk?

Az alkotó
Fülöp László eddigi munkái során mindig egy aktuálisan kiválasztott pszichológiai kérdéskört járt körül. Ttémái voltak az egyedüllét, a személyes rituálék, a ’társas magány’, az Eric Berne által felállított tranzakció analízis, a játszma-elmélet; vizsgálta, hogy színházi közegben vajon létrehozható-e egy személyes, őszinte és intim kapcsolat az előadók és nézők között azáltal, hogy az előadók „civilként” léteznek a színpadon és minimalizálják a színház által felkínált illúziókeltő eszközöket.
Kiemelten fontos számára a pszichológia és a tánc közötti kapcsolat: „Mindazt az ismerethalmazt, amit a pszichológia, mint tudományág a hosszú, kutatással teli évszázada alatt tudatos szintre emelt, azt a tánc, mint művészeti forma, mindig is és megkerülhetetlenül tartalmazta. A mozgó test magában hordozza az összes belső, láthatatlan folyamat lenyomatát és elementáris erővel képes megjeleníteni azokat a saját teljességükben, egyszerűen – de nem egyszerűsítve -, zsigerileg hat.”
Fontosnak tartja, hogy az emberek bepillantást nyerhessenek, és megérthessék mindazon folyamatokat, amelyek tudat alatt, de mégis befolyásolják és irányítják döntéseiket, cselekedeteiket.
Előadóként az elmúlt 5 év során olyan társulatokkal és művészekkel dolgozott együtt, mint Angelus Iván, Vladislava Malá, HODWORKS, Eléonore Valére Lachky, Vicky Shick, Karczag Éva, Pataky Klári, Gangray Dance Company, Nagy Zoltán, Jaross-Giorgi Viktória, Duda Éva Társulat, Finita la Commedia. Az utóbbi időben a Granhoj Dans Company-val turnézik.

Előadók: Biczók Anna, Cuhorka Emese, Fülöp László
Koreográfus: Fülöp László
Kutatási partner: Hajnóczy Luca
Zene: Mizsei Zoltán
Fény: Pete Orsolya

Producer: SÍN Kulturális Központ
Támogatók: L1 Egyesület, Open Latitudes (3), Emberi Erőforrások Minisztériuma, OFF Alapítvány, Tanec Praha o.s., Papírna Kulturní Centrum, Bora Bora – Dans og visuelt teater (DNA), Schloss Bröllin e.V.
A projekt az Európai Unió Kultúra Programjának támogatásával valósult meg.

www.laszlofulop.com
www.vimeo.com/laszlofulop
  Stáblista
Koreográfia 
Fülöp László 
  Galéria
  Jegynyomtatásról
A jegyed bemutathatod a mobilod kijelzőjén, vagy kinyomtatva, papíron is!
  Cím
  Hogy tetszett?