Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
MAROS MŰVÉSZEGYÜTTES: MÁTYÁS KIRÁLY ÁLRUHÁI - MESEJÁTÉK
Hagyományok Háza - Színházterem

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
Hunyadi Mátyás történelmünk egyik legkiemelkedőbb alakja, aki a népmesék világában is kimagasló, mindenki által kedvelt egyéniség.Mátyás a nép között járt, de szívesen ajtót nyitott minden panaszosnak, ellenőrizte a nép helyzetét, hivatalnokai működését, igazságszolgáltatását, s megfékezte a nagyurakat. Így született meg Mátyás királynak, az Igazságosnak az alakja sóhajból és panaszból. Mindenütt jelenvalósága, igazságszolgáltatása, népbarát politikája, fölbukkanása az ország különböző részein olyan mély nyomot hagyott a magyar nép lelkében, hogy azt soha senki többé nem tudta eltörölni.

Az elbeszélések szerint ha a szegény embert, jobbágyot, szegény városi embert elnyomta nemesura vagy előljárója, Mátyás váratlanul fölbukkant, meglátta, és keményen megbűntette a hatalmaskodást, mint a kolozsvári bíró híres történetében. A szegény ember felmehetett hozzá Budára. Egy másik történet szerint el-elnézett a jobbágyfalvakba, ellenőrizni a falusi igazságszolgáltatást, megdolgoztatta az urakat, bölcsen megleckéztetve őket, hogyan kell megbecsülni a nép munkáját.

Előadásunkban felelevenítünk hármat a gyerekek által legkedveltebb Mátyás-történetek közül: A kolozsvári bíró, Egyszer volt Budán kutyavásár, valamint Az igazmondó juhász címűt.Koreográfia: Varga János

Zene: Bonczó István

Jelmezek: Bandi Kati

Művészeti vezető: Varró Huba

Igazgató: Barabási Attila Csaba

Az előadásokat követően a műsorhoz kötődő táncos és kézműves foglalkozást tartunk az érdeklődőknek, ahol gyöngyfűzésben és szárduda készítésben vehetnek részt a gyerekek.
A jegyár tartalmazza a foglalkozások árát is.
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Ez emailben kapott elektronikus utalványt kinyomtatva és a pénztárban bemutatva fogod megkapni a jegyed.

Ha nem szeretnél, vagy nem tudsz nyomtatni, a Hagyományok Házában elég, ha az utalvány azonosítóját bemondod a pénztárban, vagy felmutatod a vásárláshoz használt bankkártyát.
  Cím
1011 Budapest, Corvin tér 8. Kattints ide a térkép megjelenítéséhez
  Hogy tetszett?