Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
LISZT FERENC KAMARAZENEKAR ÉS SZAKCSI LAKATOS RÓBERT, BACH MŰVEK
Budapest Music Center

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
A Liszt Ferenc Kamarazenekar a jazz-zongorista Szakcsi Lakatos Róberttel lép fel a BMC-ben: korábban már játszottak együtt Bach-zongoraversenyeket, melyek az egyedülálló, jazz-kadenciák, improvizációk miatt mindig különleges élményt nyújtottak. Május 3-án újra együtt lépnek színpadra.Szakcsi Lakatos Róbert, a klasszikus zene és a jazz világában egyaránt otthonosan mozgó művész 1995-től számos nemzetközi zenei versenyen nyert díjat: többek között a legjobb zongorista és a legjobb szólista díját Krakkóban valamint szólózongora-kategóriában az első helyet a 2000-es Montreux-i Jazz Fesztiválon. A 2005-ös Avignoni Jazz Fesztiválon a Bolla Quartet tagjaként nyerte el a legjobb szólistának kijáró díjat. Azóta komoly tekintélyre tett szert jazz körökben.

Jack DeJohnette világhírű jazzművész, akivel Szakcsi Lakatos Róbert játszott már, így nyilatkozott róla: „Szerintem Róbert a legjobb fiatal zongoristák egyike a mai jazz színen.” Egy másik korábbi partnere, John Patitucci szerint „(Róbert) hangzása és billentése roppant fejlett és nagyon lírai”. DeJohnette-en és Patituccin kívül játszott még Reggie Johnsonnal, Palle Danielssonnal, Erik Truffaz-val, Randy Breckerrel, Bill Evans-szel, Hiram Bullock-kal, Ravi Coltrane-nel – a lista korántsem teljes.

Szakcsi Lakatos Róbert a világ legnagyobb jazz piacán, Japánban is nagy népszerűségnek örvend: hamarosan nyolcadik, Gregory Hutchinson dobossal együtt elkészített albuma is megjelenik az országban.
A Liszt Ferenc Kamarazenekar 1963-ban alakult a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola végzős növendékeiből. Első zeneigazgatójuk Sándor Frigyes, a Zeneakadémia legendás professzora volt, akinek a halála után, 1979-ben, Rolla János kiváló hegedűművész vette át a zenekar irányítását.

Fél évszázados működésük során nemzetközi hírnévre tettek szert, több mint ötven országban adtak koncertet, és felléptek a new york-i Carnegie Hallban, a tokiói Suntory Hallban, a sydney-i Operaházban, a párizsi Théatre de la Ville-ben, valamint az amszterdami Concertgebouw-ban is. Rendszeresen hangversenyeznek Európa szinte minden országában: felléptek többek között Ascona, Besançon, Edinburgh, Flandria, Helsinki, Luzern, Montreux, Prades, Salzburg, Santander és Moritzburg, Menton híres fesztiváljain. Többször is meghívták az együttest az Egyesült Államokba és Japánba, de eljutottak Dél-Amerikába (melynek során többek között Buenos Aires és Sao Paulo hangversenytermeiben játszottak nagy sikerrel), Indiába és Kínába is.

Műsor:

J.S.Bach: A fúga művészete BWV 1080
J.SBach: A-dúr zongoraverseny BWV 1055
*****
C.Ph.E. Bach: B-dúr szimfónia Wq 182/2
J.S.Bach: d-moll zongoraverseny BWV 1052

Diákoknak és nyugdíjasoknak 50 % kedvezmény!
További információ: www.lfkz.hu
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyet nyomtasd ki, és vidd magaddal papíron. A színházak ugyanis így fogadják el a jegyed érvényesnek, és neked is így a legegyszerűbb és leggyorsabb!

Ha mégsem tudsz nyomtatni, ne aggódj, nem fogsz lemaradni az előadásról, a legtöbb színházunk valamennyire rugalmas ezügyben. Az általad választott színháztól még nem kaptunk pontos információt a jegynyomtatással kapcsolatban, így kérjük, náluk érdeklődj!

Ha esetleg gondod volt a bejutással ebben a színházban, jelezd felénk kérlek a címen!

  Cím
  Hogy tetszett?