Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
DISKURZUSMŰVÉSZ(T)ESTEK - GERGYE KRISZTIÁN TÁRSULATA, TÓTH EVELIN
Bethlen Téri Színház - Színházterem

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
DISKURZUSMŰVÉSZ(T)ESTEK
Akció-performance sorozat

Gergye Krisztián Társulat előadása.Gergye Krisztián alultáplált, szórakoztatóipari tevékenység-est sorozata, minden műfajtól függetlenül, minden alkalommal más és más vendégművésszel.

Minden hónapban egyszer, amikor egy független színház rendszerint felborul, mármint térileg, és konkrétan a Bethlen téri, mármint mint színház, amint felborul … mindez mára olyan mindennapos … mondhatni közhely … de itt legalább tudhatóan csak egyszer egy hónapban, jelesen októbertől … rendszeresítve.

Amikor egy kortárs betér, és hoz magával egy mindig mást, ahogy ez rendszerint előfordul, ha van egy kis felfordulás, hogy lehessen… mármint valami … kortárs.

Az est vendége: Tóth Evelin, énekesnő

Támogató: EMMI

Gergye Krisztián a kortárs táncélet egyik legmarkánsabb képviselője. Rendező, koreográfus, táncos és színész. Színpadi karrierjét tradicionális jávai táncosként kezdte, majd a hagyományt kortárs szemléletmóddal ötvözve egyedi, jellegzetes tánc- és testnyelvet alakított ki. 2001 óta készít önálló koreográfiákat, eleinte projekt-jelleggel, később állandó alkotótársakkal, majd saját társulata tagjaival.
A táncszínházi produkciókon túl társulata rendszeresen mutat be tér-specifikus performanszokat, a prózai- és a mozgásszínház műfaját újraértelmező koprodukciós előadásokat. A Nemzeti Színház tagjaként alkalmazott koreográfiákat is készít.

Tóth Evelin a klasszikus (opera) és különböző tradicionális énektechnikák (dél-indiai, afrikai, szefárd) párhuzamos tanulása során saját stílust kialakító énekesnő 2002-től a Hólyagcirkusz színházi társulat tagja, 2006-ban elnyerte a legjobb énekesnek járó díjat a szegedi Thealter Fesztiválon, az Ektar Quartettel pedig harmadik lemezét készíti. Rendszeresen turnézik különböző formációkkal többek között Olaszországban, ahol “hangkereső” kurzusokat is tart.

További információ:
www.bethlenszinhaz.hu
www.gergye.org
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Ez emailben kapott elektronikus utalványt kinyomtatva és a pénztárban bemutatva fogod megkapni a jegyed, amivel bemehetsz az előadásra.

Ha nem szeretnél, vagy nem tudsz nyomtatni, a Bethlen Téri Színházban elég, ha az utalvány azonosítóját bemondod a pénztárban.
  Cím
  Hogy tetszett?