Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
KÁVA: FÓRUM14 - 3. NAP - SZÍNHÁZI NEVELÉSI SZAKMAI TALÁLKOZÓ ÉS ELŐADÁSOK
MU Színház - Színházterem

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(8.3 / 10) - 507 értékelés alapján
  Leírás
Káva Kulturális Műhely: fórum14 - színházi nevelési szakmai találkozóA résztvevők létszáma: max. 60 fő/program
A FOGLALÁSOKAT MÁRCIUS 5-ÉN 20:00 ÓRÁIG TUDJUK FENNTARTANI. MÁSNAPRA A FOGLALÁSOKAT TÖRÖLJÜK, HOGY A FELSZABADULÓ JEGYEK MEGTALÁLJÁK GAZDÁJUKAT.

2014. március 7-9. között hazai társulatok és szakemberek, valamint a kapcsolódó szakmai területek néhány képviselőjének részvételével valósul meg a Káva Kulturális Műhely szervezésében egy szakmai rendezvény, mely a színházi nevelés különböző műfajait hivatott bemutatni, értelmezni.

március 9. vasárnap

09.30-12.30
Káva Műhely
Káva Kulturális Műhely: Kárpótlás
sajátélményű résztvevő színházi előadás

12.30-13.30
Szakmai beszélgetés az előadás kapcsán

MÁRCIUS 9. VASÁRNAP
09.30-12.30
Káva Műhely
Káva Kulturális Műhely: Kárpótlás
sajátélményű résztvevő színházi előadás

A holokauszt társadalmi szinten a magyar történelem feldolgozatlan traumái közé tartozik, napjainkig sem alakult ki igazán egészséges emlékezési kultúra a témával kapcsolatban. Az emlékezés tilalma: az elhallgatástól egészen a holokauszt tagadásig, a felejtés tilalma: az újra-traumatizáló emlékezés, a tettes-áldozat traumák ma is jelen vannak társadalmunk különböző szinterein, ma is átszövik, alakítják a magyarok zsidósággal kapcsolatos gondolkodását, viszonyát. Fontos kérdés a holokauszt kapcsán, hogy létrehozható-e a felejtésnek és az emlékezésnek egy olyan egészséges egyensúlya, amely nem traumatizál, ugyanakkor mégis lehetővé teszi, hogy nyíltan, elfojtások nélkül nézzünk szembe a múlt történeteivel?
A játék tervezésekor a legnagyobb kihívást az jelentette, hogyan lehet izgalmas, érdekes előadást készíteni középiskolások számára a Holokausztról úgy, hogy közben komolyan és elmélyülten tudjunk együttgondolkodni a témáról. Ez esetben a problémára egy filmforgatásról szóló keretjátékkal válaszoltunk, amely lehetőséget adott arra, hogy a közös gondolkodás fókuszába a jelentések értelmezése, a jelentésteremtés folyamata kerüljön.
Játékunk főszereplője Andris (18 éves) személyes családi történetéből forgat filmet. A film a nagymamájáról szól, és arról, amikor Andris megismerte a nagyi személyes holokauszt történetét. Középiskolás vendégeinkkel közösen arra keressük a választ, mit jelenthetnek számunkra családunk történetei, hogyan válhat identitásunk részévé a családi múlt.
Történetünk szereplői más-más módon kapcsolódnak a múlthoz, eltérő az emlékezéshez való viszonyuk. Az idős nagymama a múltban él, a jelennel alig van kapcsolata, a fia és az unokája alig érintkezik a családi múlttal, az egyikük feleslegesnek tarja, elhárítja az emlékezést, a fiatal fiú pedig közömbös a múlt iránt, mert nem is ismeri. Egy véletlen esemény, egy levél indítja be az eseményeket, amelynek során valamennyien érintetté válnak, és rendezniük kell magukban múlthoz, jelenhez való viszonyukat.
Bár játékunk nem vállalkozik arra, hogy társadalmi szinten dolgozza fel a holokauszt emlékezet problémáit, egy család történetén keresztül mégis lehetőséget nyújt a résztvevőknek, hogy a témával kapcsolatos viszonyukat megfogalmazzák, újraértelmezzék.
Alkotók:
Színész-drámatanárok: Antal Róbert, Bori Viktor, Romankovics Edit
Forgatókönyv: Romankovics Edit
Dramaturg, színházi szövegek: Sebők Bori
Látvány, jelmez: Kiss Gabriella

12.30-13.30
Szakmai beszélgetés az előadás kapcsán
Moderátor: Nyári Arnold
  Galéria
Kattints a képre a nagyításhoz!
  Jegybemutatásról
Az emailban kapott jegyeid — ha teheted — a telefonodon mutasd be.
Ne használj papírt, ha nem szükséges! Köszönjük!
  Cím
XI., Körösy József u. 17. Kattints ide a térkép megjelenítéséhez
  Hogy tetszett?
A Hozzászólások modul a Facebook rendszerét használja. A vélemények megtekintéséhez és írásához jelentkezz be Facebookra, és tölts újra ezt az oldalt!
A Hozzászólások modul a Facebook rendszerét használja. Ez a funkció Firefox böngészőn nem működik. A vélemények megtekintéséhez és írásához kérlek töltsd le az ingyenes Chrome böngészőt, ott jelentkezz be Facebookra, és nézz vissza erre az oldalra!