1 Válassz előadást

2 Válassz jegyeket

3 Add meg az adataid

4 Fizess online
 Töltjük rögvest!
GARDÉNIA
Jászai Mari Színház, Népház - Kamaraszínház
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga:
8.7 / 10
330 értékelésből
Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a   Főoldalon!
Elżbieta Chowaniec
Gardénia

szubjektív történelem női szemmelNégy nő. Négy generáció. Anyák és lányaik. A 30-as évektől napjainkig. Szubjektív történelem. Egy család története. A mi történetünk.

Chowaniec lengyel drámaírónő, 1982-ben született; a legendás lódzi filmfőiskola forgatókönyvíró szakán diplomázott, később a Tadeusz Slobodzianek vezette Dráma Laboratóriumban tanult. Gardénia című műve - 2007-ben mutatták be - a mai napig a Dráma Laboratórium repertoárjának egyik sikerdarabja.

A Gardénia egy részleges családtörténet: négy boldogságkereső nő drámája (Nő I, II, III és IV). A legidősebb 1920-ban, lánya 1942-ben, unokája 1962-ben, a legfiatalabb pedig 1982-ben született. Miközben végigélik a huszadik század szinte teljes történetét, összetett viszonyaikra is fény derül.

Az írónő nagy pontossággal tárja elénk a generációk közötti kommunikáció nehézségeit, és mélyről fakadó szeretettel átitatott, metsző humorral számol le minden romantikus képzettel a nőkről. Bátran és éleslátóan boncolgatja többek között a női alkoholizmus témáját.
Miként befolyásolják a női figurák viselkedését az örökölt hajlamok és a tanult viselkedésminták? Függetleníthetik-e magukat hősnőink mindenkori szociális körülményeiktől? Kitudják-e vonni magukat a családi hagyományok - beidegződések kényszerei alól?

A darab fókuszában működésképtelen és feldolgozatlan anya-lány kapcsolatok állnak, a szerző több modellen keresztül mutatja be a szülő gyerek viszony lehetséges buktatóit, kudarcait.

55 perc egy felvonásban

A K. V. Társulat produkciója.

Szereposztás

Színész Bartsch Kata
Színész Spiegl Anna
Színész Száger Zsuzsanna
Színész Urbanovits Krisztina

Stáblista

Rendező Pelsőczy Réka
Produkciós munkatárs Lippai Krisztina
Zeneszerző-zongorista Kákonyi Árpád
Dramaturg Markó Róbert
Látvány Nagy Fruzsina

Helyszín

Jászai Mari Színház, Népház
Tatabánya, 2800, Népház u.5.
Térkép
Ne használj papírt, ha nem szükséges! Az emailban kapott jegyeid — ha teheted — a telefonodon mutasd be. Köszönjük!