Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
GARDÉNIA
Jászai Mari Színház, Népház - Kamaraterem

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(8.8 / 10) - 226 értékelés alapján
  Leírás
Elżbieta Chowaniec
Gardénia

szubjektív történelem női szemmelNégy nő. Négy generáció. Anyák és lányaik. A 30-as évektől napjainkig. Szubjektív történelem. Egy család története. A mi történetünk.

Chowaniec lengyel drámaírónő, 1982-ben született; a legendás lódzi filmfőiskola forgatókönyvíró szakán diplomázott, később a Tadeusz Slobodzianek vezette Dráma Laboratóriumban tanult. Gardénia című műve - 2007-ben mutatták be - a mai napig a Dráma Laboratórium repertoárjának egyik sikerdarabja.

A Gardénia egy részleges családtörténet: négy boldogságkereső nő drámája (Nő I, II, III és IV). A legidősebb 1920-ban, lánya 1942-ben, unokája 1962-ben, a legfiatalabb pedig 1982-ben született. Miközben végigélik a huszadik század szinte teljes történetét, összetett viszonyaikra is fény derül.

Az írónő nagy pontossággal tárja elénk a generációk közötti kommunikáció nehézségeit, és mélyről fakadó szeretettel átitatott, metsző humorral számol le minden romantikus képzettel a nőkről. Bátran és éleslátóan boncolgatja többek között a női alkoholizmus témáját.
Miként befolyásolják a női figurák viselkedését az örökölt hajlamok és a tanult viselkedésminták? Függetleníthetik-e magukat hősnőink mindenkori szociális körülményeiktől? Kitudják-e vonni magukat a családi hagyományok - beidegződések kényszerei alól?

A darab fókuszában működésképtelen és feldolgozatlan anya-lány kapcsolatok állnak, a szerző több modellen keresztül mutatja be a szülő gyerek viszony lehetséges buktatóit, kudarcait.

55 perc egy felvonásban

A K. V. Társulat produkciója.
  Szereposztás
Színész 
Bartsch Kata 
Színész 
Spiegl Anna 
Színész 
Száger Zsuzsanna 
Színész 
Urbanovits Krisztina 
  Stáblista
Rendező 
Pelsőczy Réka 
Produkciós munkatárs 
Lippai Krisztina 
Zeneszerző-zongorista 
Kákonyi Árpád 
Dramaturg 
Markó Róbert 
Látvány 
Nagy Fruzsina 
  Galéria
Kattints a képre a nagyításhoz!
  Jegybemutatásról
Az emailban kapott jegyeid — ha teheted — a telefonodon mutasd be.
Ne használj papírt, ha nem szükséges! Köszönjük!
  Cím
  Hogy tetszett?
A Hozzászólások modul a Facebook rendszerét használja. A vélemények megtekintéséhez és írásához jelentkezz be Facebookra, és tölts újra ezt az oldalt!
A Hozzászólások modul a Facebook rendszerét használja. Ez a funkció Firefox böngészőn nem működik. A vélemények megtekintéséhez és írásához kérlek töltsd le az ingyenes Chrome böngészőt, ott jelentkezz be Facebookra, és nézz vissza erre az oldalra!