Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
MITEM - MESÉS FÉRFIAK SZÁRNYAKKAL
Nemzeti Színház - Nagyszínpad

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(6.4 / 10) - 17 értékelés alapján
  Leírás
Szénási Miklós–Oleg Zsukovszkij–Lénárd Ödön: Mesés férfiak szárnyakkal

A budapesti Nemzeti Színház előadása.Látomás az emberiség különleges poéta-űrhajósairól. A Mesés férfiak szárnyakkal című előadás létrehozásának története nagy ívű, szerteágazó, és fokozottan érvényes rá a színházi munkák esetében alkalmazott általános jelző – ízig-vérig közös alkotás. Ebben az értelemben az előadás teremtése egyúttal modellje is annak a heroikus és sokszor utópisztikus küzdelemnek, amelyet az emberiség folytat tudatra ébredése óta, hogy elszakadhasson a Földtől, hogy kezével érinthesse az eget, sőt, eljuthasson valami számára teljesen ismeretlen világba. Gagarin és Tyitov, Koroljov és Glusko a szovjet űrprogram emblematikus figurái. Személyes sorsuk és tragédiájuk valójában csak ürügyként szolgált ahhoz, hogy az előadás alkotói végigtekintsenek a fizikai magasságokat meghódítani vágyó ember történetén, kezdve Ikarosz és Daidalosz mítoszával Leonardo da Vinci találmányain át Ciolkovszkij tudományos és társadalmi utópiájáig, illetve a transzcendenst megtagadó materialista világ látszólagos győzelméig.

2 óra 20 perc szünet nélkül - magyar nyelven angol szinopszissal.

A Madách Nemzetközi Színházi Találkozó keretében.
  Stáblista
Rendező 
Vidnyánszky Attila 
  Jegynyomtatásról
Ez emailben kapott elektronikus utalványt kinyomtatva és a pénztárban bemutatva fogod megkapni a jegyed, amivel bemehetsz az előadásra.

Ha nem szeretnél, vagy nem tudsz nyomtatni, a Nemzeti Színházban elég, ha bemondod az utalvány azonosítóját vagy bemutatod okostelefonon a pénztárban.
  Cím
  Hogy tetszett?