Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
JAZZY LIVE: LYLIT (A)
Budapest Music Center - Opus Jazz Club

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
Az Opus Jazz Club osztrák sorozatának újabb állomásán egy nem mindennapi zongorista-énekesnő mutatkozik be, aki eredetileg klasszikus és jazz-zenész képesítést szerzett, aztán mint r&b előadó futott be Amerikában, hozzánk viszont szólóban érkezik, leginkább mint singer-songwriter. Eva Klampfer öt éves korában kezdett zongorázni, 14 évesen már egy vidéki osztrák templom orgonistája lett, majd nemsokára alapítója és fő szervezője lett egy gospel-kórusnak. Kották hiányában minden számot saját maga “szedett le” és adta tovább papíron a kórustagoknak.
A zongorát, mint alaphangszert hamarosan követte a hegedű, a fuvola, majd a gitározás elsajátítása.

17 évesen klasszikus zenei versenyeket nyert az iskolában, s ezzel szinte egy időben mint jazz-vokalista turnézott Európában.
A zenei egyetem elvégzése után számos zenekarban megfordult, s felvette a Lylit művésznevet, ami egyébként a mítosz fényében - Lilith Ádám első párjaként ismeretes - egyáltalán nem meglepő. (Ráadásul pont Évából lett Lylitté.) Tagja volt többek között a 16 tagú S.K. Invitational nevű jazz, hip-hop, drum and bass kollektívának, majd első nemzetközi sikerét az elektronikus parti-jazz műfajban utazó Parov Stellar zenekar énekesnőjeként érte el.
A multi-instrumentalista Lylit majdhogynem teljesen egyedül feljátszott demo anyagát úgy hat évvel ezelőtt küldte el pár kedvenc kiadójának, s volt nagy meglepetés, amikor az egykori Motown-főnök, Kedar Massenburg (Erykah Badu és D’Angelo patrónusa) azonnal egy New Yorkba tartó repülőjeggyel “kínálta meg”.

A Kedar Entertainmentnél megjelent The Plan című száma az iTunes “Single of the Week”-je lett, Unexpected című EP-jét pedig 2010 tíz legjobb r&b lemeze közé sorolták.
A szőke, kékszemű énekesnő azóta tiszteletbeli feketévé avanzsált, olyan afro-amerikai soul és r&b előadókkal turnézott, mint az En Vogue, Keith Sweat vagy Joe, s jelenleg az idén megjelenő első nagylemezén dolgozik.

A mi Lylit-történetünk pedig úgy lett kerek, hogy a jelenlegi osztrák jazz kimagasló alakjával, David Helbockkal fantasztikus Opus-os koncertjét követően arról beszélgettünk, hogy tudna-e valami igazán exkluzív projektet javasolni az őszi időszakra, amelyet ő állítana össze szabadon. Mindössze két nevet említett: Andreas Schaererét (aki egyébként ettől függetlenül januárban már járt is nálunk, s májusban újra jön saját zenekarával), illetve Eva Klampferét...

Közreműködik: Lylit (Eva Klampfer) - ének, zongora

Az Opus Jazz Clubban ülőhely csak asztalfoglalás esetén garantálható. Tel: (+36 1) 216 7894, E-mail: foglalas@opusjazzclub.hu
Seating at the Opus jazz Club can only be guaranteed in case of a table reservation. Tel: (+36 1) 216 7894, E-mail: foglalas@opusjazzclub.hu
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyet nyomtasd ki, és vidd magaddal papíron. A színházak ugyanis így fogadják el a jegyed érvényesnek, és neked is így a legegyszerűbb és leggyorsabb!

Ha mégsem tudsz nyomtatni, ne aggódj, nem fogsz lemaradni az előadásról, a legtöbb színházunk valamennyire rugalmas ezügyben. Az általad választott színháztól még nem kaptunk pontos információt a jegynyomtatással kapcsolatban, így kérjük, náluk érdeklődj!
  Cím
  Hogy tetszett?