Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
HAGYMÁT HAGYMÁVAL, AVAGY PESTI MESE KABOS GYULÁRÓL
Játékszín - Színházterem

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(9.1 / 10) - 6260 értékelés alapján
  Leírás
1888. március 19-én született Kabos Gyula (eredeti neve Kann) a pesti kabaré utánozhatatlan egyénisége.

Színházi életét, filmjeit, dalait, levelezését viszi most színpadra a CleanArt társulat, de szó esik arról is, hogy nem önszántából hagyta el szülőföldjét – ahova mindig is visszavágyott –, hanem Amerikába való kiutazásának indító oka az első zsidótörvény volt. A 80 – 20%-os arányra Kabos így reagált: „Én egyedül kimerítem a megengedett arányokat, mi lesz akkor a többiekkel?” – mivel a törvény értelmében főszerepet nem is játszhatott izraelita vallású színész. A pesti kabaré, a Magyar filmtörténet utánozhatatlan egyénisége kénytelen volt elhagyni hazáját, ahol már nem volt kívánatos személy.

"Nincs szebb feladat annál, mint a csüggedt, szomorú, gondterhelt embereket felderíteni. Mindenesetre nagyobb embernek tartom a komikust, aki elfeledteti a napi gondokat, mint azokat, akik a bajokat okozzák. Csodálatos, hogy mostanában az utóbbiak sokkal jobb pozícióban vannak." Kabos Gyula 1936. Közremüködik: Masa Tamás & Anita, Szabó Endre, Gál Róbert, Neumark Zoltán, Beke Farkas Nándor, Puporka Jenő
  Galéria
Kattints a képre a nagyításhoz!
  Jegybemutatásról
Az emailban kapott jegyeid — ha teheted — a telefonodon mutasd be.
Ne használj papírt, ha nem szükséges! Köszönjük!
  Cím
  Hogy tetszett?
A Hozzászólások modul a Facebook rendszerét használja. A vélemények megtekintéséhez és írásához jelentkezz be Facebookra, és tölts újra ezt az oldalt!
A Hozzászólások modul a Facebook rendszerét használja. Ez a funkció Firefox böngészőn nem működik. A vélemények megtekintéséhez és írásához kérlek töltsd le az ingyenes Chrome böngészőt, ott jelentkezz be Facebookra, és nézz vissza erre az oldalra!