Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
TAKE THE MOL TRAIN: YVES ROBERT TRIO (FR)
Budapest Music Center - Opus Jazz Club

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
Az idén 56 éves harsonás, Yves Robert a francia jazz emblematikus figurájának számít.Több mint három évtizedes pályafutása során hazájának legnevesebb muzsikusaival játszott együtt, mint például Daniel Humairrel, Loius Sclavis-szal, Joëlle Leandre-ral; külföldi partnerei között pedig olyan neveket találunk, mint McCoy Tyner, Paul Bley, John Zorn, Derek Bailey, Nguyên Lê, Steve Lacy vagy Dee Dee Bridgewater.

Számos formációja mellet már a nyolcvanas évek második felében beválasztották a nemzeti jazz-zenekarba (Orchestre National de Jazz), majd 1988-ban létrehozta első saját trióját.
A szélesebb nemzetközi elismerést az ECM gondozásában megjelent lemezek hozták meg számára, ezek közül is a 2002-ben kiadott In Touch című saját albuma, amit a kritika nagyon kedvezően fogadott.
A 48 perc érzékenység alcímet viselő kvázi ambient felvételt a “hangzás igazi ünnepének” nevezték, s valóban, a Vincent Courtois csellójátékával és Cyril Atef dobolásával kiegészülő trió fülledt intenzitása, “experimentális soulja”, vagy éppen “képzeletbeli barokk” zenéje nem az átlagos kortárs kamarajazz jellemzője.

Hasonlóan, sok mindent el lehet mondani Yves Robert számtalan egyéb kísérletéről az elmúlt évtizedből, de a “szokványos” jelzőt rájuk aggatni lehetetlen. Tulajdonképpen nincs két hasonló projektje, vagy lemeze ebben időszakban, Adott ki például szövegfoszlányokkal, elektronikus bugyogásokkal és hip-hop ütemekkel teli jazzlemezt (L'Argent, 2006), improvizatív kortárszenei albumot Noah Rosennel (2009), létrehozott egy erősen színházszerű produkciót Elise Caron énekesnővel (L'argent nous est cher), s duóban turnézik Jean-Paul Curnier íróval, amelyben filozófiai, illetve aktuálpolitikai szövegekre harsonázik.

Hogy akkor mégis mire számíthatunk az Opusban?

Nos, még 2008-ban jelent meg egy triólemez Inspirine címmel, amelyen Yves Robert mellett a francia jazz két alappillérét, nagybőgőn Bruno Chevillont, dobon Cyril Atefet találjuk, a felvétel pedig az év egyik jazzlemeze volt gallhonban. Meleg tónusú, életigenlő kompozíciók sorjáznak az albumon egy igen gazdag képzelőerővel és elképesztő technikai tudással felvértezett triótól, egy abszolút 'jazzes', mégis ízig-vérig modern előadásban.
Harsonajátéka ugyanezt a kimagasló élményt nyújtotta abban a francia-német supergroupban, amely 2011-ben a BMC szervezésében a Trafóban adott koncertet.
A legfrissebb hír pedig Hans Lüdemanntól származik, - a zongoristának a BMC-nél két lemeze is megjelent, a második tavaly elnyerte a német lemezkritikusok rangos Echo-díját -, aki éppen egy nagylétszámú német-francia válogatott jazz-zenekar összeboronálásán dolgozik. ''Meghívtam Yves-et is az együttesbe, és elfogadta a felkérést'' – újságolta lelkesen pár hónapja. ''Tudod, számomra nem is kérdés: ő a francia harsonás.''

Közreműködik:

Yves Robert - harsona
Bruno Chevillon - nagybőgő
Cyril Atef - dob

yvrobert.free.fr

Az Opus Jazz Clubban ülőhely csak asztalfoglalás esetén garantálható. Tel: (+36 1) 216 7894, E-mail: foglalas@opusjazzclub.hu
Seating at the Opus jazz Club can only be guaranteed in case of a table reservation. Tel: (+36 1) 216 7894, E-mail: foglalas@opusjazzclub.hu
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyet nyomtasd ki, és vidd magaddal papíron. A színházak ugyanis így fogadják el a jegyed érvényesnek, és neked is így a legegyszerűbb és leggyorsabb!

Ha mégsem tudsz nyomtatni, ne aggódj, nem fogsz lemaradni az előadásról, a legtöbb színházunk valamennyire rugalmas ezügyben. Az általad választott színháztól még nem kaptunk pontos információt a jegynyomtatással kapcsolatban, így kérjük, náluk érdeklődj!
  Cím
  Hogy tetszett?