Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
TÓTH EVELIN TRIÓ ÉS TUUR FLORIZOONE (B)
Budapest Music Center - Opus Jazz Club

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
A Tóth Evelin vezetésével működő trió főként saját szerzeményeket játszik, de forrásként előszeretettel nyúlnak hazai, illetve a világ különböző részeiről származó népdalokhoz is. Előadásukban hol a fado melankóliája, hol a flamenco forró szenvedélyessége kerül előtérbe, de az egyértelműen tetten érhető stílusjegyek - jazz, világzene, pop - ellenére az együttes mégis egy megújított zenei nyelvet beszél, így feldolgozásaikban is izgalmas és összetéveszthetetlen hangzást hoznak létre.
Tóth Evelin a klasszikus (opera), a jazz és a különböző tradicionális énektechnikák (dél-indiai, afrikai, szefárd) párhuzamos tanulása során alakította ki saját stílusát. Számos lemeze közül kiemelkedik a Let him kiss mecímű 2010-es szólóalbuma, amelyet Hamid Drake, Dresch Mihály, Fassang László és Lantos Zoltán közreműködésével készített.
Az énekesnő régi zenésztársa a Mitsoura zenekarból, a Calcutta Trióból, vagy a Tin-Tin Quintetből, illetve számos tradicionális indiai és jazz-zenésszel közös fúzióból jól ismert Ravi Shankar tanítvány, Szalai Péter, aki a tabla mellett cajonjátékával teszi a TrióM hangzását még különlegesebbé.
Az együttes harmadik tagja ezúttal Juhász Gábor, a hazai jazzgitározás meghatározó alakja. Az egykori Tin-Tin Quartet alapítója jelenlegi saját együttesei mellett állandó tagja a Samsara együttesnek, részt vesz Szalóki Ági és Marozsán Erika projektjeiben, gyakorta vendégeskedik a SMárton Triónál, duóban Gyémánt Bálinttal játszik. Számtalan hazai jazzlemez közreműködője, saját neve alatt a neves dán muzsikussal, Miles Davis hajdani zenészpartnerével, Palle Mikkelborggal készített albumot.
Az est exkluzív vendége a Belgiumból érkező tangóharmonikás, Tuur Florizoone, akit egyszerűen csak hazája Yann Tiersenjeként emlegetnek. Annyi bizonyos, hogy 35 évesen, mát több mint két tucat lemezen szerepel, s saját formációival (pl. Tricycle, MixTuur) egyre sikeresebb a nemzetközi porondon is. Fő zenei csapásiránya ugyan a jazz, de e mellett számos világzenei projektben veszi ki részét, továbbá filmzenét is komponál. Egyik legújabb zenekarával, a holland trombitás, Eric Vloeimans vezette Oliver's Cinema nevű trióval március 1-én lépnek fel az Opusban.

Közreműködik:

Tóth Evelin - ének
Juhász Gábor - gitár
Szalai Péter - tabla
Tuur Florizoone - tangóharmonika

www.evelintoth.com
www.juhaszgabor.eu
www.tuurflorizoone.be

Az Opus Jazz Clubban ülőhely csak asztalfoglalás esetén garantálható. Tel: (+36 1) 216 7894, E-mail: foglalas@opusjazzclub.hu
Seating at the Opus jazz Club can only be guaranteed in case of a table reservation. Tel: (+36 1) 216 7894, E-mail: foglalas@opusjazzclub.hu
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyet nyomtasd ki, és vidd magaddal papíron. A színházak ugyanis így fogadják el a jegyed érvényesnek, és neked is így a legegyszerűbb és leggyorsabb!

Ha mégsem tudsz nyomtatni, ne aggódj, nem fogsz lemaradni az előadásról, a legtöbb színházunk valamennyire rugalmas ezügyben. Az általad választott színháztól még nem kaptunk pontos információt a jegynyomtatással kapcsolatban, így kérjük, náluk érdeklődj!
  Cím
  Hogy tetszett?