Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
ORFEO ZENEKAR: BACH / VIVALDI
Budapest Music Center - Budapest Music Center_

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
Az 1991-ben Vashegyi György által alapított Orfeo Zenekar nevét Monteverdi L'Orfeo-jának első teljes magyarországi előadása után vette fel. Az együttes a régi zenei kompozíciók egyik legkiválóbb hazai megszólaltatója, előadásukban több ízben születtek hazai „ősbemutatók” korabeli hangszereken. www.orfeo.huMűsor:

Johann Sebastian BACH:
d-moll kettősverseny BWV 1043
2. (h-moll) zenekari szvit BWV 1067

- szünet -

Antonio VIVALDI:
A négy évszak Op. 8 No. 1-4

Közreműködik:
az Orfeo Zenekar korabeli hangszereken,
Simon Standage - hegedű,
Paulik László - hegedű,
Kertész Ildikó – fuvola,
Vashegyi György - csembaló

Az est angol szólistája, a 17-18. századi zene specialistája, Simon Standage hegedűművész. Diplomáját a Cambridge University-n szerezte 1963-ban, később Harkness Ösztöndíjjal Ivan Galamiannál tanult New York-ban, majd Wigmore Hall-beli 1972-es debütálása után alapító tagja és első hegedűse lett a Trevor Pinnock vezette English Concert együttesnek. A zenekar Vivaldi Négy évszak lemezfelvételét Grammy–díjra jelölték. Standage 1974-78 között az English Chamber Orchestra tagja, 1980-89 között a City of London Sinfonia vezetője, 1991-95 között pedig a Christopher Hogwood által alapított Academy of Ancient Music koncertmestere. Tanított a londoni Királyi Zeneakadémián és a drezdai Régizene Akadémián. Alapítója és vezetője a korabeli hangszereken játszó Salomon Quartetnek, illetve Richard Hickox-szal közösen a Collegium Musicum 90 nevű zenei formációnak, mely a duótól egészen a nagyzenekari felállásig a legkülönfélébb összetételben ad elő műveket korhű hangszereken.
  Stáblista
Hegedűművész 
Simon Standage 
Hegedűművész 
Paulik László 
Csembalóművész 
Vashegyi György 
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyet nyomtasd ki, és vidd magaddal papíron. A színházak ugyanis így fogadják el a jegyed érvényesnek, és neked is így a legegyszerűbb és leggyorsabb!

Ha mégsem tudsz nyomtatni, ne aggódj, nem fogsz lemaradni az előadásról, a legtöbb színházunk valamennyire rugalmas ezügyben. Az általad választott színháztól még nem kaptunk pontos információt a jegynyomtatással kapcsolatban, így kérjük, náluk érdeklődj!
  Cím
  Hogy tetszett?